Saati geri kaldı, sınava alınmayınca gozyaşlarına boğuldu
Sivas'ta saatinin geri kaldığını fark etmeyen genc, sınava alınmayınca gozyaşlarına boğuldu
SİVAS - Sivas'ta saatinin geri kaldığını fark etmeyen genc, KPSS On Lisans Sınavı'na alınmayınca gozyaşlarına boğuldu.
Sivas'ta on lisans duzeyi KPSS genel kultur ve genel yetenek sınavı saat 10.15'de başladı. Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere gelen adayların heyecanlı olduğu goruldu. Korona virus nedeniyle bazı sınav salonlarında adaylar sosyal mesafe kuralını hice saydı. Adaylar sınava girerken dezenfektan ve maske verildi. Guvenlik taramasından gecirilen adaylar, ozenle arandıktan sonra salonlara alındı. Sınav salonlarının giriş kapısı saat 10.00'da kapatılarak, gec kalan adaylar sınav salonlarına alınmadı. Sınava giremeyen adaylar kapıda gorevlilere dil doktu. Sivas Cumhuriyet Universitesi Edebiyat Fakultesinde sınav salonuna alınmayan bir genc ise telefonda durumu annesine anlatırken gozyaşlarına boğuldu. Genc telefonda annesine, "Saati 9 sanıyorum, telefonda 9 olarak kalmış. 1 saat once geldim sanıyorum, sınav başlamış" dedi. Bir sure ağlayan genc daha sonra sınav yerinden uzaklaştı.
Sınava trafik nedeniyle gec kalan Şukru Celikus ise, "Sınav saat 10'da sonmuş, ondan dolayı almadılar. Trafikten dolayı gec kaldım. Almıyoruz dediler, saat tam 10 dediler. Duyuruları yapmışlar, almadılar" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ONUR ERDEN