Kahramanmaraş'ta maddi imkansızlık nedeniyle liseden sonra eğitimine 20 yıl ara veren 46 yaşındaki iki cocuk annesi Sevda Yenipınar, eğitim aşkıyla dikkati cekiyor.
Merkez Onikişubat ilcesi Akif İnan Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Sevda Yenipınar, lise eğitiminin ardından eğitimine 20 yıl ara verdi.
Bu surecte evlenen ve iki cocuk dunyaya getiren Yenipınar, cocukları buyudukten sonra tekrar okul hayatına donmeye karar verdi.

İki kez Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi sınavına giren ancak istediği sonucu elde edemeyen Yenipınar, vazgecmedi ve ucuncu sınavda aldığı puanla eğitim hayatına donmeyi başardı.
Yenipınar, Kahramanmaraş Sutcu İmam Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesinde 4 yıl boyunca cocukları yaşındaki genclerle aynı sırada eğitim gorduğu bolumu, birinci olarak tamamladı.
Bununla da yetinmeyen Yenipınar, Konya Selcuk Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesinde yuksek lisans eğitimi almaya başladı.
"Yaş kac olursa olsun okunmalı"
Yenipınar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, universite eğitimi almanın kucuk yaşlardan bu yana icinde bir heves olduğunu belirtti.
İcindeki heves ve sanat sevgisinin kendisini okumaya teşvik ettiğini dile getiren Yenipınar, "Cocuklarımı buyuttukten sonra ben de yeniden okumaya karar verdim. Sınavlara katıldım, kazandım ve şu anda yuksek lisans yapıyorum. Universite okuduğum 2015-2019 yılları arasında, aileme ve cocuklarıma cok fazla vakit ayıramadım." diye konuştu.
Universite eğitimi aldığı donemde hem cocuklarıyla ilgilendiğini hem de formasyon dersleri aldığını anlatan Yenipınar, o donemlerde cok yorulduğunu aktardı.
Yenipınar, mezun olmasının hemen ardından yuksek lisan eğitimine başladığını dile getirerek şunları kaydetti:
"Hem anne olmak, hem de okumak zor oluyordu. Ama pandemi sureci bana yaradı, diyebilirim. Ailemle daha fazla vakit gecirebildim. Kendimi her zaman geliştirmek ve yeni bir şeyler uretmek icin calışıyorum. Kadınlarımız her zaman icin hem evde hem de dışarıda calışkandır. O yuzden kadınlarımız bol bol kendilerini geliştirsin. Zaman ve cağımız ilerliyor. Topluma ve cevreye faydalı olmak icin bir şeyler uretebiliriz. İnsanın icinde okuma isteği varsa bunu herkes yapmalı. Yaş kac olursa olsun insan okumalıdır. Cunku başka işlerle uğraşmak yerine, surekli yeni bir şeyler oğrenerek kendinizi geliştiriyorsunuz ve toplumun gerisinde kalmıyorsunuz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Salman