Tuylerini cuzdanında taşıdığı kopeği icin başlattığı hukuk mucadelesini 1.5 yıldır surduruyor
Sivas'ta tuylerinin kısaltılması icin veteriner hekime bırakılan evcil kopeğe yapılan izinsiz anestezi olumune neden oldu
Aslıhan Polat, 'Bocuk' isimli kopeği icin hukuk mucadelesini surduruyor

SİVAS - Sivas'ta tuylerinin kısaltılması icin veteriner hekime bırakılan evcil kopeğe yapılan izinsiz anestezi olumune neden oldu. Aslıhan Polat, 'Bocuk' isimli kopeği icin hukuk mucadelesini 1.5 yıldır surduruyor.
Sivas'ta yaşayan Aslıhan Polat, 4 yıl evinde beslediği terrier cinsi 'Bocuk' ismini verdiği kopeğini tuylerini kısaltması icin 2019 yılı Nisan ayında Şarkışla ilcesindeki E.G. isimli veteriner hekimin kliniğine bıraktı. Veteriner kliniğinde kopeğe tuylerin kısaltılması işlemi esnasında Polat'ın onayı olmadan anestezi uygulandı. Kopek, birkac gun sonra yapılan mudahalelere rağmen kurtarılamayarak oldu. Tuy kesimi gibi anesteziyi gerektirmeyen bir uygulama icin izni alınmadan kopeğe anestezi uygulanmasına tepki gosteren Polat, Şarkışla Cumhuriyet Savcılığı ve CİMER'e şikayette bulundu. Polat'ın Bocuk ismini verdiği kopeği icin başlattığı hukuk mucadelesiyse 1.5 yıldır devam ediyor. Kopeğinin fotoğraflarına bakamayan Polat, kopeğine ait tuyleriyse cuzdanında taşıyor.
Aslıhan Polat, 18 ay once başlattığı hukuk mucadelesinde 20 Ekim'de gorulen duruşmanın Mart ayına ertelendiğini belirterek, "18 ay once kopeğimizi tuylerini kısalttırmak icin veterinere goturmuştuk. Veteriner, bizim iznimiz olmadan bilgimiz dışında kopeğimize anestezi işlemi uygulamış. Kopeğimiz oldu. Bu durumu 18 ay once yargıya taşımıştık, bugun hale yargı surecimiz sonuclanmadı. Maddi ve manevi tazminat davası actık. Gectiğimiz gunlerde, Ekim ayının 20'sinde ucuncu duruşmamız vardı ancak Mart ayına ertelendi. Surecle ilgileniyoruz ancak hala bir sonuc almışlığımız yok" dedi.
Kopeğinin tuylerini cuzdanında taşıyor
Polat, kopeğine ait tuyleri cuzdanında taşıdığını belirterek, "Kopeğimiz ailecek cok sevdiğimiz, evimizde benimsediğimiz bir hayvandı. 18 aylık surecte ben hala psikolojik olarak etkilenmiş durumdayım. Kesinlikle kopeğimin telefondaki fotoğraflarına hala bakamıyorum. Ozellikle son gunlerdeki halleri, son gunlerdeki fotoğrafları gozumun onunden gitmiyor. Tuylerini hala cuzdanımda taşıyorum. Bu olayın etkilerini kesinlikle ustumden atmış değilim. Benim her anlamdaki iş anlamında ve insanlarla olan ilişkilerimi bile etkilemiş durumda. Surekli dışarıda gorduğum kopeklerden bile aşırı etkileniyorum, tamamen konsantrasyonum dağılıyor. Beni maddi ve manevi her anlamda cok etkiledi bu olay. Hayvanlar konusunda gunumuzde insanlar daha bilincli, hayvanlar bize gercekten emanet olan canlılar, onları koruyalım. Bence bu şekilde bilincsiz veterinerler, ya gerekli eğitimlerini tamamlasınlar ya da hic mesleklerini yapmasınlar" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı