ANTALYA'da koronavirus tedbirleri kapsamında gercekleştirilen Kamu Personel Secme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylar, kapıda metrelerce kuyruk oluşturdu. Sınava gec kalanlar alınmazken, 3 dakika gec kaldığı icin sınav alınmayan bir kadın, uzun sure gozyaşı doktu.
OSYM tarafından bugun gercekleştirilen KPSS On Lisans oturumu, saat 10.15'te başladı. Sınavın gercekleştirileceği binalara saat 10.00'dan sonra adaylar alınmadı. Akdeniz Universitesi'nde de adaylar ve yakınları tarafından yoğunluk yaşandı. Kalabalık nedeniyle arac girişlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Eğitim Fakultesi onunde ise dakikalarca kuyrukta bekleyen adaylara sınav merkezi onunde koronavirus onlemleri kapsamında maske ve ıslak mendil dağıtıldı. Saat 10.00'a yaklaştığı sıralarda ise gorevliler sınava kısa sure kaldığını soyleyerek, adayları iceri girmeleri yonunde uyardı. Kapının kapanmasına dakikalar kala sınava yetişmek isteyen adaylar koşarak binalara geldi. Saatler 10.00'u gosterdiğinde ise kapılar kapandı. Bu sırada koşarak binaya gelen bir kadın, eliyle kapıyı acarak iceri girdi ancak polis ekipleri tarafından gec kaldığı gerekcesiyle binadan cıkarıldı. Saat 10.05'te kapıya gelen bir kadın aday da sınava alınmadı. Bina icerisindeki gorevlilerin bakması icin kapıya vuran kadın, "Sadece iki dakika gec kaldım. Alanya'dan geliyorum. Lutfen kapıyı acın" dedi. Ancak gorevliler kapıyı acmayınca genc kadın uzun sure gozyaşı doktu. Gec kaldığı icin sınava alınmayan başka bir kadın ise sınav giriş belgesinde 10.15 yazdığı icin bina etrafında dolaştığını, bu nedenle gec kaldığını soyleyerek gorevlilerden kendisini almalarını istedi, ancak başarılı olamadı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER