Erzincan'da doğal guzelliğiyle one cıkan ve kışın suları tamamen donan Girlevik Şelalesi, sonbaharda sararan yaprakların oluşturduğu renk cumbuşuyle ziyaretcilerini cezbediyor.
Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Kalecik koyunde 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, doğaseverlere her mevsim ayrı guzellik sunuyor.

Yazın serin havası ve cevresindeki yemyeşil bitki ortusu, kışın ise metrelerce yukseklikteki buz sarkıtlarıyla ziyaretcilerini cezbeden şelale, sonbahar mevsiminin yaşandığı bugunlerde sarının bircok tonuna burunen ağacların arasında misafirlerini buyuluyor.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Mudurluğunce tescillenen alanlar icerisinde yer alan Girlevik Şelalesi, 21 Ekim'de "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edildi.
Doğanın farklı renkleri arasında 40 metreden dokulen sularıyla seyrine doyumsuz guzellikler sergileyen şelale, cevre illerden kente gelen cok sayıda doğasever tarafından ziyaret ediliyor.
İzmir'den gelen Fikri Koc, AA muhabirine yaptığı acıklamada, şelalenin doğal guzelliğe sahip olduğunu soyledi.
Her yıl Erzincan'a geldiklerinde Girlevik Şelalesi'ni de ziyaret ettiğini ifade eden Koc, şoyle konuştu:
"Aslen Erzincanlıyım ancak İzmir'de yaşıyorum. Erzincan'a geldiğimde mutlak suretle Girlevik Şelalesi'ni gormeye gelirim. Buranın ayrı bir doğal guzelliği ve cekiciliği var. Herkese burayı gormelerini tavsiye ediyorum. Erzincan'ın en guzel yerlerinden biri burası. Burası sonbaharda oldukca da kalabalık oluyor. Kar yağdığı donemde de ayrı bir guzelliğe sahip. Şelalemiz kışın buz tutar. Buzların burada verdiği harika bir goruntu vardı. O manzarayı da gormek gercekten harika bir şey. Ben herkesi mutlaka buraya davet ediyorum. Gelsinler, bu doğal guzelliği gorsunler."
"Burası Turkiye'deki ender yerlerden bir tanesi"
Ziyaretcilerden Lutfullah Ateş ise Girlevik Şelalesi'nin her mevsim farklı bir guzelliğe burunduğunu anlattı.
Bulduğu her fırsatta misafirleriyle şelalenin doğal guzelliğini gormeye geldiğini belirten Ateş, "Her geldiğimde farklı bir guzellikle karşılaşıyoruz. Sonbaharın gelmesi ile yapraklar sararmış, yine farklı bir guzelliği ortaya cıkmış. Sanıyorum burası doğal guzelliği ile Turkiye'deki ender yerlerden bir tanesi, herkesi buraya davet ediyorum." dedi.
Ozgur Akilli de Ağrı'dan geldiğini kaydederek, "Girlevik Şelalesi'ni daha once duymuştuk ancak yeni gorme fırsatımız oldu. İnanılmaz doğal bir guzelliği var. Tekrar gelip gormek isterim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ozdemir