Dunyanın en buyuk teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Samsung'un Yonetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'nin hayatını kaybettiği ifade edildi. Lee Kun-Hee'nin vefat haberini oğlu Lee Jae-yong verdi.
Samsung'un fiili anlamda başında bulunan Lee Jae-yong, gazetecilere yaptığı acıklamada 2014 yılından bu yana tedavi goren babasının hayatını kaybettiğini dile getirdi.
[h=2]Samsung Yonetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti[/h]
Lee Kun-Hee, teknoloji devine 1968 yılında ilk adımını atmış ve 19 yıl sonra, 1978'de yonetim kurulu başkanlığı koltuğunu babası Lee Byung-chul'dan devralmıştı. Samsung, Lee Kun-Hee'nin yonetiminde dunyanın en başarılı şirketlerinden bir tanesi olmayı başardı. Lee Kun-Hee yonetimindeki teknoloji devi, 2007 yılında Fortune dergisi tarafından hazırlanan Dunyanın En Buyuk 100 Şirketi listesine girmeyi başardı.
Lee Kun-Hee, tum bunnların yanı sıra gecmişte bir de ruşvet skandalına karışmıştı. Yoneticinin 2008 yılında vergi odememek icin savcı, hakim ve siyasetcilere ruşvet odemeleri yaptığı iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası Lee Kun-Hee hakkında bir soruşturma acılmış ve bu soruşturma kapsamında ruşvet fonu kurduğunu itiraf ederek şirketteki gorevini bırakmıştı.

(Lee Jae-yong)
Aynı yıl icerisinde hakkında dava acılan Lee, finansal usulsuzluk yaptığını ve vergi kacırdığını itiraf etmişti. Lee, yargılandığı mahkemece 3 yıl hapis ve 98 milyon dolar para cezasına carptırılmıştı.
Lee Kun-Hee, 2009 yılında donemin Guney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak tarafından cıkarılan ozel af ile beraat ettikten sonra 2010 yılında şirketin yonetim kurulu uyeliğine geri donuş yaptı. 2014 yılında gecirdiği bir kalp kriziyle hastaneyi kaldırılan Lee Kun-Hee'nin yerine oğlu Lee Jae-yong vekalet ediyordu.