Maske takmayan yeğenine boyle sitem etti: "Uyardım, takmadı. Kesin cezasını"
İSTANBUL - Beşiktaş'ta polis, ekip araclarından maske ve sosyal uyarısı yaparak vatandaşlara maske dağıttı. Vatandaşların buyuk coğunluğunun kurallara uyduğu gorulurken maske takmayan bir kişinin amcası yeğenini şikayet edip "Uyardım, takmadı. Kesin cezasını" dedi.
Beşiktaş İlce Emniyet Mudurluğu'ne bağlı ekipler, ilcenin bircok farklı noktasında vatandaşlara maske ve sosyal mesafe uyarısında bulundu. Ekip araclarından yapılan anonslarla sonbaharın başlaması, kışın da yaklaşmasıyla birlikte tum kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda korona viruse (Covid-19) karşı cok daha dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşların cok buyuk bir kısmının yapılan uyarılara ve kurallara uyduğu gorulurken, bazı kişilerin maskelerini cene altlarında bıraktıkları bazılarının ise maskelerini polis ekiplerinin anonsunu duyduktan sonra taktıkları dikkat cekti. Beşiktaş İlce Emniyet Mudurluğu ekipleri bu kişileri bizzat uyararak vatandaşlara maske dağıttı.
"Kendisi maalesef yeğenim, uyardım ama takmıyor. Kesin cezasını"
Yapılan tum uyarılara ve yasağa rağmen maske takmayan bir kişi polis ekiplerinin anonsundan sonra maskesini cebinden cıkartıp yuzune takarak yoluna devam etti. Bu kişi neden maske takmadığı sorusunu cevapsız bırakırken birlikte dolaştığı amcası ise, "Ben amcasıyım, maalesef kendisi yeğenim. Maskesini takması icin kendisini binlerce kez uyardım. Kesin cezasını" diyerek sitemde bulundu.
"Kahve iciyordum, unuttum"
Kahve ictiği icin maske takmayı unuttuğunu soyleyen yabancı bir turist ise, "Cunku kahve iciyordum. Cok haklısınız, cok uzgunum. Kahvemi ictiğim icin maske takmayı unuttum" deyip maskesini taktıktan sonra tekrar ozur dileyerek yoluna devam etti.
Beşiktaş İlce Emniyet Mudurluğune bağlı ekiplerin gun boyu yapacakları anonslarla, vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyarmaya devam edeceği oğrenildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YUNUS EMRE ŞEKER