Trabzon'un Ortahisar ilcesindeki Tabakhane Vadisi'nde gercekleştirilen kentsel donuşum projesinde kamulaştırma bedelini kabul etmeyen Mustafa Oksuz, 6 yıldır 4 katlı binasında ailesiyle yaşamına devam ediyor. Kentsel donuşumun ortasında kalan Oksuz, para değil konut istediğini belirterek mucadelesini surdureceğini soyluyor.
Kentsel donuşumun tam ortasında
TOKİ ve Trabzon Buyukşehir Belediyesi tarafından Tabakhane Vadisi'nde Kentsel Donuşum Projesi uygulandı. Gecekondu alanından Karadeniz'in en gozde yaşam alanı haline getirilmesi hedefiyle başlatılan kentsel donuşum projesi tamamlandı. Bolgede bulunan 680 binanın yıkımı gercekleştirilirken, Tabakhane Vadisi'nde Trabzon Oğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşa edildi. Trabzonlu vatandaşlar icin yaşam alanı haline getirilen bolgede milyon TL'lik yatırımlara rağmen en cok dikkati kentsel donuşumun ortasından kalan 4 katlı bina cekiyor. Kamulaştırma bedelini kabul etmeyen Mustafa Oksuz, 4 katlı binada ailesiyle yaşamını surduruyor. 2014 yılından beri istediği kamulaştırma bedelini alamadığı icin evinin yıkımına izin vermeyen Mustafa Oksuz, devletten bolgedeki hak sahipleri gibi yaşayacağı bir ev istediğini soyluyor.
"Para değil ev istiyorum"
Kentsel donuşumun ortasında kalan evinde yaşamını surduren Mustafa Oksuz, "2014 yılında istimlak başladı, 2018 yılında da inşaatların yapımına başlandı. Ne yazık ki o zamandan beri de cektiğimiz cile hat safhada. Ben para değil ev istiyorum; olene kadar da nucadeleme devam edeceğim. Benim evimden başka yerde yaşayacak mekanım yok. Evimin karşılığı ucreti belli olduktan sonra diğer komşularım konut fiyatlarından hangi şartlarda faydalanmak istiyorsa aynı şartlarda ben de razıyım. Evim 4 kat. 6 kardeşiz. Biraderlerim birlikte oturuyoruz. Kullanılan 3 daire 155 metrekareden oluşuyor. En kucuk amirinden en buyuk amirine kadar, siyasi vekillerimizin tumuyle herkesle tek tek goruştum. Kendilerine ben ev istiyorum, konut istiyorum dedim, 'onlar para verelim' dedi. Ben de kendilerine parayla işim olmaz dedim. Mahkemeye de gerekce olarak para değil ev istediğimi soyledim. Ben evimin karşılığında, evimin değeri bicildikten sonra TOKİ'nin birim fiyatları belli olduktan sonra ev istiyorum. 5 daire istiyorum yasal olarak hakkım zaten. Beş daireden kalan farkı da odemek şartıyla. Zaten 31 Ağustos 2010'dan beri muracaat dilekcelerim var" diye konuştu.
Cukurun icerisinde yaşadıklarını vurgulayan Oksuz, "Mucadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Kentsel donuşum sonrası burada yaşamak cok zor. İnşaat alanı şu anda fena değil ancak inşaat surerken kamyonlar, camurlar, topraklar evimin icinde bir karış camur vardı. Ben burada neler cektim. Şu anda cukurun icerisindeyim. Etrafımı kapattılar 5 metre dolgu yaptılar bu boyle değildi" ifadelerini kullandı. - TRABZON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı