ADANA'da fiziksel engelli babası İsmail (58) ile zihinsel engelli annesi Figen (49) Aslan'ın bakımını ustlenen Yağmur (17), 2 yıl once okulu bırakmak zorunda kaldı. Maddi imkansızlıklarla boğuşan Aslan ailesinin evinin elektriği, 20 bin liralık borc nedeniyle kesildi. Engelli anne ve babasına bakmak icin doktor olma hayalinden vazgectiğini belirterek, hayırseverlere seslenen Yağmur, "Haluk Levent ağabeyimden, Adana Buyukşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan yardım bekliyorum" dedi.
Merkez Seyhan ilcesine bağlı Havutlu Mahallesi'nde yaşayan 5 kız babası İsmail Aslan'ın, 8 yaşındayken gecirdiği trafik kazası sonucu sol bacağı kesildi. İsmail Aslan, annesini kaybettikten sonra girdiği bunalım sonucu yuzde 50 zihinsel engelli kalan eşi Figen Aslan ve 5 kızıyla birlikte derme catma bir evde yaşam mucadelesi vermeye başladı. İsmail Aslan'ın sağ bacağının da fazla yuk binmesi nedeniyle kangren olmasıyla ailenin hayatı altust oldu. Oncesinde lokantalarda calışan Aslan, diğer ayağının da kangren olması nedeniyle calışamaz hale geldi.
MUM IŞIĞINDA OTURUYORLARAslan ailesinin 2 kızı evlenirken, Ceylan (27) ise anne ve babasına yatan 1060 liralık engelli maaşı yetersiz gelince gundelik işlerde calışarak evine destek olmaya başladı. Evin en kucuk kızı Gumuş (15), ortaokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye gidemedi. 17 yaşındaki Yağmur ise 2 yıl once okulunu bırakıp, engelli anne ve babasına bakmaya başladı. Aslan ailesi, elektrik faturasını odeyemeyince evlerinin elektrikleri kesildi. Biriken borclar ve cezası nedeniyle toplam 20 bin TL'yi bulan elektrik faturası nedeniyle evlerinin elektrikleri kesilen Aslan ailesi, mum ışığında yaşayıp, camaşırlarını da komşularında yıkatmaya başladı. Maddi imkansızlıklarla boğuşan Aslan ailesi, hayırseverlerden yardım bekliyor.
'AİLEM İCİN HAYALLERİMİ BİR KENARA BIRAKTIM'Fiziksel engelli babası ve zihinsel engelli annesinin bakımını ustlendiği icin okula gidemediğini belirten Yağmur Aslan, "Okulu 8'inci sınıfta bıraktım. Her genc kız gibi ben de mesleğim elimde olsun isterdim. Herkes okumak ister ama okuyamadım. Anne ve babamın sağlık sorunları nedeniyle doktor ya da hemşire olmak istiyordum. Ama hayallerimi bir kenara bırakıp, aileme bakmak icin okulu bırakmak zorunda kaldım. En azından ailem yanımda olduğu icin şanslıyım" diye konuştu.HALUK LEVENT İLE BAŞKAN KARALAR'A SESLENDİMaddi imkansızlıklar nedeniyle elektrik faturalarını odeyemediklerini, bu konuda yardım beklediğini ifade eden Yağmur Aslan, "Anne ve babamın aldığı engelli maaşı yetmiyor. Faturamızı odeyemediğimiz icin iki haftadır elektriğimiz kesik. Bu nedenle camaşır ve bulaşık yıkayamıyoruz. Aileme baktığım icin calışamıyorum. Gecimimizi zor sağlıyoruz. Haluk Levent ağabeyimden, Adana Buyukşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan yardım bekliyorum" dedi.'COCUKLARIMI OKUTAMADIM'Fiziksel engeli nedeniyle iş bulamadığını kaydeden baba İsmail Aslan ise, "Eşim annesini kaybettikten sonra zihinsel engelli kaldı. Bana kimse iş vermek istemiyor, calışamıyorum. Cocuklarımı okutmak istedim ama yapamadım. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ruşan Anıl ATAR