DİYARBAKIR'da, eski sevgilisi Orhan Vatansever'in 'fuhuş' ve 'dolandırıcılık' suclamaları nedeniyle kardeşi Mustafa Aslan (21) tarafından tabancayla vurularak oldurulen, Dicle Universitesi Matematik Oğretmenliği Bolumu mezunu Melek Aslan'ın (24) buluşmaya gittiği anlardan goruntulere Demiroren Haber Ajansı ulaştı. Melek'in kaldığı apart odasında bulunan, "Eğer başıma bir şey gelirse babama onu cok sevdiğimi soyleyin. Cunku ben hic babama 'seni seviyorum' demedim" yazılı notu ise yurek burktu.
Olay, carşamba gunu oğle saatlerinde, Yenişehir ilcesi Kooperatifler Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Aslan, ablası Melek Aslan ile buluşmak icin Adıyaman'dan kente geldi. Sanat Sokağı'nda buluşan iki kardeş arasında, Melek'in eski sevgilisi Orhan Vatansever'in 'fuhuş' ve 'dolandırıcılık' suclamaları nedeniyle tartışma cıktı. Mustafa Aslan, yanında getirdiği tabanca ile ablasına 4 el ateş etti. Melek Aslan, olay yerinde yaşamını yitirirken, Mustafa Aslan ise polis ekiplerince gozaltına alındı.
Mustafa Aslan, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Melek Aslan'ın cansız bedeni ise Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından babası ve avukatı tarafından teslim alınarak, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilcesine goturuldu. Melek'in cenazesi, Musa Peygamber Mezarlığı'nda toprağa verildi.
MELİK'İN KARDEŞİ İLE BULUŞMAYA GİTTİĞİ GORUNTULERİ ORTAYA CIKTIMelek Aslan'ın olumuyle ilgili soruşturma surerken, kardeşiyle buluşmaya gittiği gun kaldığı aparttan cıktığı goruntulere, DHA ulaştı. Apartın guvenlik kamerasına yansıyan goruntulerde, Melek'in saat 11.21'de elindeki kitaplarla yurttan ayrılarak, yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan Sanat Sokağı'na, kendisini olduren kardeşiyle buluşmaya gittiği anlar yer aldı.'BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BABAMA ONU COK SEVDİĞİMİ SOYLEYİN' YAZMIŞMelek'in kaldığı apartın yetkilisi L.B., olayın ardından odasında yapılan aramada, genc kızın babasına yazdığı notu bulduklarını soyledi. L.B., "Olayın ardından ablası ve eniştesi Melek'in odasını toplarken bir not buldu. Notu ablası okudu. Notta, 'Eğer başıma bir şey gelirse babama onu cok sevdiğimi soyleyin. Cunku ben hic babama 'seni seviyorum' demedim' yazıyordu. Ablası notu okuyunca cok ağladı. Biz de cok etkilendik. Babasıyla problemleri vardı. Melek, başına bir şey geleceğini hissetmişti, bundan dolayı bu notu yazmış. Eski sevgilisi Orhan Vatansever'in başına bir şey getireceğini duşunuyordu. Aparttan gizlene gizlene cıkıyordu. Babasıyla yaşadığı problem, bildiğim kadarıyla Orhan; Melek'in babasını arayıp kotu şeyler soylemiş. Babası da 'Melek artık beni ilgilendirmiyor' demişti. Bayramda Adıyaman'a gitmek istemişti ama babası onu kabul etmediği icin Melek cok ağlamıştı. Babasından bir yarasının olduğu belliydi" dedi.'ESKİ SEVGİLİSİ SON 1 AYDIR KAPIDA SUREKLİ BEKLİYORDU'Melek'in yaklaşık 1,5 yıldır yurtta kaldığını soyleyen L.B., eski sevgilisi Orhan Vatansever'in genc kızı surekli rahatsız ettiğini dile getirerek, şunları soyledi: "Melek, cok iyi bir insandı. İnsanlara yardım etmeyi seviyordu. Kendisiyle hicbir problem yaşamadık. Eski sevgilisi son 1 aydır apartın kapısında surekli bekliyordu. Bu cevrede Melek'i surekli takip ediyordu. Defalarca buraya da geldi. Melek ile ilgili bilgiler soruyordu. Biz hic bir şekilde bilgi vermeyiz. Melek, eski sevgilisi onu rahatsız ettiği zaman bana anlatıyordu. Babasıyla problemi olduğunu, babasının onu istemediğini soyluyordu. Bayramda evine gitmek istemişti ama ailesi onu istemedi. Bundan dolayı surekli ağlıyordu. Orhan Vatansever, son donemlerde bana, Melek'in arkadaş ve ailesine surekli mesajlar atıyordu. Bana, surekli 'Melek hanım cıktı mı, sizde mi' ve tehdit iceren mesajlar atıyordu. En son 1 ay once masaj atmıştı. Sadece bize değil cevredeki bircok iş yerine Melek'i soruyordu. Melek'te parasının olduğunu soyluyordu. Ama Melek'in anlattığına gore oyle bir durum yoktu. Melek, bana mesajları da gosteriyordu. Aslında ona para veren kişi Melek'tir. Orhan Vatansever, Melek'i cok rahatsız ediyordu. Melek'in uzerinde cok ciddi psikolojik baskısı vardı. Cok iyi bir insandı. Hepimiz cok uzulduk. Melek yakın bir zamanda aparttan cıkış yapacağını soylemişti. Olaydan 1 gun once gece valizini toplamış, İstanbul'a ablasının yanına gideceğini soylemişti." 'KENDİSİNİ GİZLEMEK İCİN ŞAPKA VE GOZLUK TAKIYORDU'Melek'in, eski sevgilisi Orhan Vatansever'in korkusundan aparttan ayrılırken kendisini gizlemek icin şapka ve gozluk taktığını da anlatan L.B., "Melek, Orhan Vatansever ile goruşmek istemiyordu. Orhan, Melek'in arkadaşlarına ulaşıp, onun hakkında kotu şeyler diyordu. Bana da defalarca soyledi. Orhan'dan ayrıldıktan sonra kendisine yeni bir duzen kurmak istiyordu. Melek'i sevdiğini soyluyordu ama bence sevmiyordu. Takıntı hale getirmişti. Melek, Orhan hakkında alınan uzaklaştırma kararını bana gostermişti. Melek, son zamanlarda yurtta ayrıldığında kendisini gizlemek icin şapka ve gozluk takıyordu. Orhan'ın eski sevgilileriyle olan davalarını Melek bana anlattı. Orhan'ın para ihtiyacı olduğu icin Melek'e gonderdiği mesajlar var. Melek, bu mesajları bana gosterdi" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet Mucahit CEYLAN