Antalya'nın Alanya ilcesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 2 gun surecek olan satranc turnuvası başladı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldonumu Alanya'da duzenlenen '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranc Turnuvası' ile taclandı. Antalya il ve Alanya ilce milli eğitim mudurluklerinin girişimlerinde Turkiye Satranc Federasyonu tarafından duzenlenen satranc turnuvası başladı. Pandemi kuralları kapsamında Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahce kısmında bulunan cim sahada duzenlenen turnuvada 8-18 yaş arası 4 gruptan oluşan yarışmacılar mucadele ediyor. Onlarca sporcu katılırken veliler de cocuklarını yalnız bırakmayarak onların heyecanına ortak oldu. Yarın da devam edecek olan turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecek.
"Pandemi kurallarına uygun olarak bir satranc etkinliği duşunuyoruz"
Turnuva hakkında bilgi veren Alanya İlce Milli Eğitim Vekil Muduru Ahmet Sarı, "Cumhuriyetimizin 97. yıl donumu etkinlikleri kapsamında Alanya İlce Milli Eğitim Mudurluğu ve Antalya İl Milli Eğitim Mudurluğu'nun yine Alanya belediyemizin desteklediği. Ayrıca Turkiye Satranc Federasyonu ve Alanya Genclik ve Spor Mudurluğu'nun katkılarıyla, 120 sporcunun katılımıyla, pandemi kurallarına uygun olarak bu etkinliği duzenledik. Etkinliğe katılan oğrencilerimiz, velilerimiz, hepsine ayrı ayrı teşekkur ediyoruz. Bu etkinliklerde bize destek veren, bizi destekleyen butun paydaşlarımıza, sponsor olan bir cok kuruluşlara ayrı ayrı teşekkur ediyoruz. Bu etkinliklerimiz farklı zamanlarda da devam edecek. 24 Kasım Oğretmenler Gunu ile ilgili de aynı şekilde pandemi kurallarına uygun olarak bir satranc etkinliği duşunuyoruz. İlcemizde ve ilimizde butun bu etkinlikler ortak bir şekilde devam edecektir. Katılımcılara ve bize destek olan Alanya belediyesine ayrıca teşekkur ediyorum, sağ olun" dedi.
"Herkese başarılar diliyorum"
Turnuvada ter doken Arel Duzel, "İlk macımı kaybettim ama guzel gecti. Uzun suredir turnuva yapmıyorduk ama eğlenceli gidiyor. İnşallah bu şekilde guzel devam eder. Herkese başarılar diliyorum" diye konuştu.
"Eski gunleri ozledim"
Uzun aradan sonra satranc oynayarak buyuk heyecan yaşadığını soyleyen Kerem Alp Orhan da, "9 ay sonra koronavirusten dolayı ilk yuz yuze satranc turnuvam ve cok iyiydi. İlk macımı kazandım. Boyle turnuvaların olması harika ve cok guzel bir duygu. Eski gunleri ozledim" şeklinde konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı