SAMSUN (İHA) – Samsun'un Carşamba ilcesinde sahte alkol kullanımı nedeniyle 3 gun komada kalan kişi yaşam savaşını kaybetti. Ailesi duzenlenen cenaze namazında şahsa sahte alkol sattığını iddia ettikleri bufecinin serbest kalmasına tepki gosterdi.
Olay, Samsun'un Carşamba ilcesi Kumkoy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya gore, Ozcan Akdoğan (41) 20 Ekim Salı gunu mahalledeki bufeden alkol satın alarak kullandı. Ertesi sabah uyandığında kendini iyi hissetmeyen Akdoğan, yakınları tarafından hastaneye goturulmek uzere yola cıktı. Hastane yolunda gozlerini kaybeden, ağzın kopukler cıkmaya başlayan Akdoğan, 72 saat komada kaldı. Verdiği yaşam savaşını bugun sabah saatlerinde kaybeden Akdoğan icin ikindi namazını muteakip cenaze namazı kılındı. Akdoğan cenaze namazının ardından Kumkoy Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.
Jandarma tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ozcan Akdoğan'a 'sahte alkol sattığı' iddia edilen mahalledeki bufeci Kani G. gozaltına alındı. Şahsın evinde ve iş yerinde yapılan aramada cok sayıda sahte alkol ele gecirildi. Ancak bufeci 'delil yetersizliği' gerekcesiyle serbest bırakıldı. Cenaze sonrası konuşan Akdoğan'ın yakınları kardeşlerine sahte alkol satarak olumune sebep olduklarını iddia ettikleri bufecinin serbest bırakılmasına tepki gosterdi.
"Yuz liraya alacağına 15 liraya alıp iciyor, sonucu bu"
Kardeşlerden Ercan Akdoğan, "Şahıs ekipler tarafından yakalandı. 40 şişe evinde, 35 şişe dukkanında, artı bidonlarla sahte alkol yakalandığı halde adamı bir gece nezarette yatırdılar. Ertesi gun serbest bıraktılar. Herkes burada 5-6 tane koy belki 10 tane koy bu adamdan alkol alıp iciyor. Bu da ucuz yapma sattığı icin buradaki fakir fukara koydeki insanların işine geliyor. Yuz liraya alacağına 15 liraya alıp iciyor, sonucu bu. Bunların yakalanmasına rağmen savcı hala daha benden delil istiyor. Savcıya soruyorum: 'Şimdi adam olmuş 40 tane şişeyi evde yakalamışsın. 35 tane de dukkanında yakalamışsın. Bana diyorsun ki; 'sahte alkolun faturası var mı?' Onun icin adalet yerini bulacaktır diye inanıyoruz" dedi.
Ozcan Akdoğan'ın rahatsızlandığı anda yaşadıklarını anlatan Ercan Akdoğan, "Hastaneye ilk goturen benim. Hastaneye gotururken ben ona sordum: 'Ne ictin, ne yaptın doktora doğru bilgi verelim' diye. Ben Kani G.'den yapma rakı aldım, onu ictim' dedi. Kardeşimi arabaya koydum. Buradan giderken gozleri kapandı. Daha gormez oldu. Hastanenin onune gidene kadar bitkisel bir hayata gecti. Ağzından kopukler cıkmaya başladı. Sağlıkcılar sağ olsun mudahaleyi yaptılar ancak yeterli olmadı. Onların da yapabileceği bir şey yoktu. 3 gun yattı. 72 saat sure vermişlerdi, olan bu" diye konuştu.
Kardeşlerden Mustafa Akdoğan, "Bizim kardeşimiz buradaki bufeden ve bircok bufeden icki kullanıyordu. Ancak buradaki bufeden metil alkol satıldığına dair bir bilgi aldık. Kardeşimizin metil alkolun verdiği zarardan oturu kalp krizi gecirmesiyle hastaneye sevk etmesinden dolayı oğrendik. Gozleri kor olduğunu kendisi bize soyledi. Hastaneye gittiğimizde kalbi durdu. Hastaneden bize 'metil alkol kullandığı' soylendi. Kan değerlerinde alkol oranı cıkmıyor metil alkolde sadece vucuttaki metil alkol oranı artıyor. Bu da butun organları yok ediyor. Bu yuzden 'nereden alır nereden alır' diye duşunduk. Giderken kendisine diğer abim ne ictin diye sorduğunda 'Kani'den aldım' diye kendisi soylemiş. Bunu bizzat soylediği icin bu adam zaten bufeci. Biz bunun uzerine ihbarda bulunduk. Bu ihbarın uzerine jandarma ekipleri geldi. Gerekli baskını yaptı. Bol miktarda da kacak urun yakaladı. Hem evinde hem iş yerinde kacak alkol, metil alkol tespiti yapıldı. Biz cenazemizi gomduk adam hala dışarıda bufe calıştırıyor" şeklinde konuştu.
En buyuk kardeşi Erdal Akdoğan ise, "Benim kardeşim devamlı alkol kullanıyordu. Bunu cumle alem biliyor. Biz bunu inkar etmiyoruz. Benim kardeşime, devlet sana ruhsat vermiş 'bu alkolu' satabilirsin demiş. O alkolu satsa da benim kardeşim olum komasına girse olse 'icmeseymiş' derdim. Kardeşimi suclardım. Ama alkol diye sen benim kardeşime tutuyorsun zehir veriyorsun. Eğer bu serbestse bizim hic konuşmamıza da gerek yok" sozlerini kullandı.
Cenaze sırasında, vefat eden Ozcan Akdoğan'ın kız kardeşi fenalık gecirdi. 4 kardeşi bulunan Akdoğan'ın iki cocuk babası olduğu oğrenildi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı