TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un teknik direktoru Ertuğrul Sağlam, "Donum macı olarak baktığımız Ankara Keciorengucu karşılaşmasını 3 puanla kapattığımız icin mutluyum." dedi.
Sağlam, 4-2 kazandıkları Ankara Keciorengucu macının ardından duzenlediği basın toplantısında, iddialı bir takımı yendiklerini aktardı.
Ankara Keciorengucu'nun 6 haftada kalesinde sadece 2 gol gorduğunu hatırlatan Sağlam, "Cok zor gol yiyen ve direncli bir takımla karşılaştık. Ona rağmen ilk devrede 2 pozisyonumuz vardı ve direkten dondu. İkinci yarıda da tempomuzu duşurmedik. Rakibin oyundan duşeceğini ve goller bulacağımızı biliyorduk. Nitekim golu bulduk, sonra beraberlik golunu atsalar bile peş peşe bulduğumuz gollerle farkı actık. Rakibin risk aldığı bolumde oyunu guzel idare ettik ve bulduğumuz bircok gol pozisyonundan sadece 4 tanesini gole cevirebildik. En azından 4 net pozisyonumuz daha vardı. Donum macı olarak baktığımız Ankara Keciorengucu karşılaşmasını 3 puanla kapattığımız icin mutluyum." ifadelerini kullandı.
Sağlam, gelecek hafta deplasmanda Adana Demirspor'la zorlu bir maca cıkacaklarını dile getirerek, daha guzel futbol oynayarak o macı da gecmeyi hedeflediklerini kaydetti.
İlker Puren: "Bu bir iş kazasıdır"
Ankara Keciorengucu Teknik Direktoru İlker Puren, Samsun'a puan veya puanlar almaya geldiklerini ancak şansız bir yenilgi aldıklarını işaret etti.
Ligde 1 haftada 3 mac oynadıklarını ifade eden Puren, şunları kaydetti.
"Samsunspor karşısında ilk yarı defansif oynadığımız icin ikinci yarı oyuncularıma ofansif oynamamız gerektiğini soyledim. Cunku 3 maclık periyotta biz 6 puan almaya hedeflerken ilk 2 macta almıştık ve Samsun'dan da bir galibiyet almamız halinde bu ligin en iddialı takımı haline gelecektik. Onun icin defansta kalmak değil ileri cıkarak gol aramak istedik. Tamamen oyun stratejimize bağlı olarak kaybettiğimiz bir musabaka olarak bakıyorum. Oyuncularıma hucuma cıkmalarını soyledim ve hucuma cıkarken de boyle iddialı takıma karşı mağlup duruma da duşebiliyorsunuz. Beraberliği yakalamamıza rağmen hucum oynamaya devam edince golleri yemeye başladık. Bugunku mağlubiyetin sorumluğunu tamamen ben ustume alıyorum. Bu bir iş kazasıdır. Lig boyunca boyle macları bir daha oynamayacağımızı umit ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlyas Gun