Super Lig'in 6. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 2-1 yenilen Buyukşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktoru Mehmet Ozdilek, "Biz kotu oynadığımız kabul ediyoruz ama ben kotu oynarken oyunu tutmuşken 1-0 geriye duşurmek, oyunla duşelim biz hakemin vereceği tek bir kararla duşmeyelim." dedi.
Ozdilek, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, beklentileri karşılayamadıklarını belirterek, "Oyun icinde maalesef cok mudahil olamadık. Ritim olarak sıkıntı yaşayacağımız tahmin ediyordum ama bu kadar takımın geneline yansıyacağını tahmin etmiyordum. Bu tur musabakalarda reel olarak 8-9 oyuncunun iyi oynaması lazım. Bu sayıya ulaşamadık ve takımın huviyetiyle cok bağdaşmayan bir ortamda biz kendi anlayışımızı rakibe hissettirmeye calışan bir takımız ama bugun bunu hissettiremedik." diye konuştu.

Ozdilek, Babel ile İbrahim Akdağ'ın pozisyonunun faul olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı:
"Ben hakemler hakkında konuşmayı cok sevmiyorum ve hep onlara destek olmaya calışıyorum. Biz kotu oynadığımız kabul ediyoruz ama oyun 0-0 iken golun başlangıcı faul değil ise nasıl bir faul olacak. Bunu Arda hoca bana anlatsın. Hadi Arda hoca gormedi olabilir ama VAR denen bir şey var. Orada da Suat hoca var. Suat hoca nasıl gormezsin bu faul olmazsa başka nasıl olur bana anlatsınlar sevinirim. Ben de 35-40 yıldır futbolun icindeyim. Attığımız penaltıda hocanın gozu onunde VAR olmasa penaltı da gitti. Hata olacak insanlar icin ama bu kadar bariz hata olunca bu sefer niyetler farklı yonlere mi gidiyor diye duşunuyorsun."
Hakem kararı ile 1-0 geriye duştuklerini ileri suren Ozdilek, şunları kaydetti:
"Biz kotu oynadığımız kabul ediyoruz ama ben kotu oynarken oyunu tutmuşken 1-0 geriye duşurmek... Oyunla duşelim biz hakemin vereceği tek bir kararla duşmeyelim. Ondan sonra diyoruz ki niye Turk futbolu ileri gitmiyor niye hakemler konuşuluyor. Biz kaybettiğimiz zaman kendimizi cek ediyoruz hakemler de edecek. Bu kadar kolay olmamalı lehimize aleyhimize hic problem değil. Kazandığımızda da boyle kazanacaksak hic kazanmayalım. Bunu paylaşmamız lazım cunku insanlar da televizyonlardan izliyor. Bir de benim onumde olan bir hareket. Babel oyun icinde İbrahim'e diyor ki faul. Bunu oyuncular kendi arasında konuşurken VAR'daki Suat hocanın hatası daha buyuk. Yapacak bir şey yok Galatasaray'ı tebrik ediyoruz. 3 haftadır oynamamanın sıkıntısını bugun hissettik ama lig bir maraton bunun altından kalkarız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yunus Hocaoğlu