AİLE, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, nakdi sosyal destek programıyla ihtiyac sahiplerine yaklaşık 99 milyon TL odeme yapılacağını acıkladı.
Bakan Selcuk, yazılı acıklama yaparak ekim ayına ilişkin muhtac asker aileleri ve cocuklarına, eşi vefat eden kadınlara, kronik rahatsızlığı olanlara ve oksuz/yetimlere yonelik yapılan sosyal yardım odemelerinin bugun itibariyle başlayacağını bildirdi. Yapılan sosyal yardımların detaylarına ilişkin acıklamalarda bulunan Selcuk, zorunlu askerlik hizmetini yuruten, muhtac er ve erbaşların ailelerine 2 aylık periyotlarla destek verdiklerini belirterek, yaklaşık 32 bin ihtiyac sahibinin hesabına 25,8 milyon TL yatıracaklarını soyledi.
ASKER COCUKLARINA YAKLAŞIK 482 BİN TL DESTEK'Muhtac Asker Cocuklarına Yonelik Yardım Programı' kapsamında aylık odeme miktarını da yuzde 50 artırdıklarını anımsatan Bakan Selcuk, "Bu kapsamda bu ay 2 bine yakın ihtiyac sahibine, 482 bin TL odeme yapacağız" dedi.89 BİN İHTİYAC SAHİBİ KADINA 57,2 MİLYON TL DESTEK
Selcuk, eşi vefat eden yardıma muhtac kadınların da yanında olduklarını ifade ederek, "90 bin ihtiyac sahibi kadınımıza toplam 57,2 milyon TL destek sağlayacağız" diye konuştu.'İHTİYAC SAHİBİ OKSUZ VE YETİMLER İCİN 12 MİLYON TL ODEME YAPACAĞIZ'Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 18 yaş altındaki cocuklar icin de destekte bulunduklarını belirten Selcuk, bu kapsamda 41 bin kişinin hesabına toplam 12 milyon TL yatıracaklarını kaydetti. Selcuk ayrıca, kronik hastalığı olanlara da nakdi yardımda bulunduklarının altını cizerek, "2 bin ihtiyac sahibine 3,2 milyon TL destekte bulunacağız" dedi.Bakan Selcuk, Kronik Hastalık Yardım odemelerini 25 Ekim 2020 itibarıyla, Muhtac Asker Ailelerine Yonelik Nakdi Yardım, Muhtac Asker Cocuklarına Yonelik Nakdi Yardım, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yonelik Nakdi Yardım ile Oksuz ve Yetim Yardım odemelerinin de 24- 28 Ekim 2020 tarihleri arasında gercekleşeceğini soyledi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı