Elazığ depremi sonrasında 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek ve Petek sitesi yeniden yapılmasının ardından bugun hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak uzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde 20 bin konutun inşa edilmesi icin calışma başlatıldı. Bu kapsamda ilk temel depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek ve yanında bulunan Petek Sitesi'nin olduğu yerde atılarak başladı. O bolgede yıkımların tamamlanmasının hemen ardından başlayan calışmalar 7 ay surdu. Harput mimarisinden esinlenilen 9 bloklu 179 konutun bulunduğu site tamamlandı. Gectiğimiz ay kura cekimi yapılan site evlerinin anahtarları, Vali Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık ve Zulfu Demirbağ ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın katılımıyla hak sahibi vatandaşlara teslim edilmeye başlandı. 3'uncu kat, 13 numaralı dairenin hak sahibi Neslihan Temiz'e evinin anahtarını Vali Erkaya Yırık verdi.

Vali Erkaya Yırık konuşmasında, "Yaklaşık bir ay once 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde evlerini kaybetmiş olan Dilek Sitesi'nin sakinlerine cektiğimiz kurayla evlerini ve bloklarını belirlemiştik. Bugun itibariyle Neslihan Temiz'e kendisine o gun orada cıkmış olan 3'uncu kat 13 numaralı dairenin anahtarını devlet buyuklerimiz adına takdim ediyorum. Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle yapılan bu işlemde de sizlere selamlarını sevgilerini iletiyorum. Hayırlı olsun" dedi. - ELAZIĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı