Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, Antalyaspor karşısında gosterdikleri guzel performansı Şampiyonlar Ligi maclarına da taşımak istediklerini soyledi.
Super Lig'in 6. haftasında Başakşehir, sahasında Antalyaspor'u 5-1 mağlup etti. Musabakanın ardından basın toplantısında acıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, "Bizim icin tabii ki guzel bir akşam. Gecen hafta deplasmanda kazandığımız Trabzonspor macı sonrası bugun de sahamızda kazanmak icin macın başından itibaren ozellik ilk yarının sonuna kadar ustun oynadık. 4-1'den sonra rakip 10 kişi kalınca oyun duzenimiz bozuldu. 11'e 11'ken daha iyiydik. 11'e 10'da geri donuşlerde sorun yaşadık, erken şutlar attık. Devre arası yaptığımız değişikliklerle pozisyona girdik. Rakibimizin de yakaladığı pozisyonlar vardı. İlk yarı rakip 10 kişi kalıp 4-1 geriye duşunce mac orada bitmişti. Ben rakibin 10 kişi oynadığı oyuna da saygı duyuyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Oyuncularımın bugunku performanslarından memnunum. Bunu inşallah Şampiyonlar Ligi macına da taşırız. İlk macta kaybettik, bu sefer hem kendimiz hem ulke puanı icin bu maca en iyi şekilde hazırlanmaya calışacağız. Daha maca 4 gun var ama oyuncularımız şu anki konsantrasyonlarını Carşamba gunune taşırlarsa umutlanacağımız bir mac olabilir. Bu akşamki galibiyeti gectiğimiz macta sakatlanan, bizim icin cok onemli olan Caicara'ya hediye etmek istiyorum. oyuncularım da onun formasını cıkarıp ona olan sevgilerini belirttiler" şeklinde konuştu.
"Rafael ve Skrtel'i korumak istedik"
Sakat futbolcular hakkında da bilgi veren Buruk, "Rafael ve Skrtel icin aslında devam edebilirlerdi ama koruma amaclı aldık. Cok fazla mac oynayacağız, 3 gun sonra bir macımız daha var. Biraz da koruma amaclı aldık ama Mahmut ile ilgili yarın biraz daha net durumu belli olur. Onun dışında Uğur takımla antrenmanlara başlayacak. Azubuike sakattı, o da 1 hafta, 10 gun icinde takım antrenmanlarına katılacak duruma gelir. Chadli'yi de yine 1 hafta, 10 gun icinde antrenmanlarda gormek istiyoruz. İkinci milli aradan sonra tam takım olmayı umuyorum" diye konuştu.
Okan Buruk, Crivelli'nin; 'Demba Ba ile oynadığımda kendimi daha rahat hissediyorum' acıklamasına ilişkin olarak da, "Genelde yuzde 90 ikisini beraber kullandık. Şampiyonlar Ligi macına tek forvet cıktık. Oynadığımız takımlara gore stratejilerimiz değişiyor. Ligde ikisini birlikte kullanmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı