Cihazlarına sunduğu uzun sureli işletim sistemi guncellemeleriyle kullanıcılarının kalbini kazanmayı başaran Apple, gectiğimiz ay mobil işletim sistemi iOS'un yeni surumu iOS 14'u kullanıcıları icin yayınlamıştı.
2015 yılında satışa cıkan iPhone 6S ve sonrasında cıkan tum iPhone modelleri icin yayınlanan işletim sistemi 14.1 guncellemesine kavuştu. Ayrıca iPadOS 14.1 guncellemesi de iPad kullanıcıları icin yayınlandı.
[h=2]iOS 14.1 ve iPadOS 14.1 ile duzeltilen sorunlar ve yapılan geliştirmeler[/h]
14.1 guncellemesiyle birlikte 10 bit HDR video oynatma desteği geldi. iOS 14 ile birlikte Apple kullanıcılarının da tanıştığı widget'larda yaşanan sorunlara da el atıldı. Ana ekranda kucuk boyutlarda ortaya cıkan widget, klasor ve ikonlar sorunu cozuldu. Buna ek olarak yine ana ekrana suruklenen widget'lar sırasında klasorden uygulamanın silinmesi sorunu halledildi.
Mail ve gelen cağrılarla ilgili duzeltilen sorunlara ek olarak bazı kullanıcıların karşılaştığı bir album ya da oynatma listesini goruntulerken kutuphaneye şarkı ekleme ya da indirme sorunu kaldırıldı. Ayrıca hesap makinesinde sıfırın gozukmemesi problemi de cozume kavuşturuldu.
Video oynatma konusunda cozulen bir diğer sorun da video başlangıcında karşılaşılabilen gecici cozunurluk duşuşleri sorunu ortadan kaldırıldı. Bunlara ek olarak Apple Watch uygulamasında Apple Watch kasa materyalinin yanlış gozukmesi sorunu cozuldu.
Guncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım guncelleme menusunden gercekleştirebilirsiniz. Eğer ki guncellemeyi hemen yuklemek istiyorsanız Yukle'ye dokunarak yukleyebilirsiniz. Ancak daha sonra anımsatma ya da gece yukleme seceneklerini de kullanabilirsiniz. Guncellemeyi nasıl yapabileceğinizle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.