Gectiğimiz sene koronavirusun ulkemize de gelmesiyle birlikte alınan onlemler kapsamında eğitim oğretim tamamen uzaktan eğitime donuşmuştu. Bu durum, 31 Ağustos'ta acılan okullarda devam etmiş; 21 Eylul'den itibarense kademeli olarak yuz yuze eğitim başlatılmıştı.
Ancak universitelerde aynı durum soz konusu olmadı. Ulke genelindeki tum universiteler koronaviruse karşı onlem alabilmek icin eğitimlerini uzaktan eğitim olarak başlattı ve surduruyor. Uzaktan eğitim, koronaviruse karşı etkileyici bir onlem olsa da zaman zaman bazı kotu davranışları gormemize sebep olabiliyor.
[h=2]Mikrofonunu kapalı sanan oğrenci:[/h] Bu davranışlardan birisiyse uzaktan eğitim sırasında mikrofonunu acık unutan bir oğrenci tarafından sergilendi. Sivas Cumhuriyet Universitesi'nde uzaktan eğitim sırasında mikrofonunu acık unutan oğrenci, dersi anlatan oğretim uyesine hakaret etti ve bu hakaret yayına da yansıdı.
Sivas Cumhuriyet Universitesi Sağlık Bilimleri Fakultesi'nde oğretim uyesi Doc. Dr. Yılmaz Daşlı, uzaktan eğitimle verdiği ders sırasında oğrencilerine editorluğunu yaptığı 'Sosyal Sorunlarda Guncel Tartışmalar' kitabını onerdi. Bunun uzerine oğrenci, oğretim uyesine mikrofonu kapalı sanarak yukarıda duyabileceğiniz hakareti yoneltti.
Oğrencisinin kendisine hakaret ettiğini duyan oğretim uyesi Doc. Dr. Yılmaz Daşlı, anlatımını yarıda keserek oğrenciye cevap vermeye başladı. Oğretim uyesi, ardından oğrencisine mikrofonunun acık olduğunu hatırlatarak terbiyeli olması konusunda uyarıda bulunup dersi atlatmaya devam etti.