Nasıl populer olunur
KızIı erkekli genclerin en buyuk arzularından biri populer olmaktır.
Populer insan cevresi tarafından izlenip, taklit edilendir. Peki populer olmak icin gunumuzun gencleri neler yapıyor? İşte adım adım populerlik recetesi:
* Kıyafetler marka olacak: Populerliğin yolu gorunuşten geciyor. Bunun icin marka olmuş kıyafetlerden giyinmek şart. Bugun en cok tercih edilenler: Moschino, Buffalo, Lacoste, DKNY, George Hogg, Tommy Hilfiger, Armani.
* Ucuza giyinmenin sırrı: Gerceğinden ayırt edilemeyecek taklit urunleri Bağdat Caddesi, Beyoğlu ve Nişantaşı pasajlarında bulmak mumkun. Ayrıca DKNY'nin Ustbostancı'daki mağazasında 45 milyonluk tişort 15-20 milyon, 100 dolarlık ayakkabı ise 35-40 milyon lira civarında.
* Trendi yakalamak: Onemli olan pahalı giyinmek değil, hangi urune ne kadar odediğin... 150 dolarlık ayakkabıyı giymek 'kıroluk'ken; DKNY'nin 100 dolarlık ayakkabısına gıptayla bakılıyor.
* Renkler onemli: Bu yaz kırmızı ve portakal rengi moda. Ama dikkat: Ayakkabı ya tişortle ya da gozlukle mutlaka aynı renkte olmalı.
* Cep telefonu renkli olacak: Telefonun markasından cok işlevi onemli. Birincisi; kapağı değiştirilebilmeli ki rengi kıyafetle uyum sağlasın. İkincisi; mesaj atmak cok kolay olmalı. Hat ise kesinlikle kartlı olmalı ki; fatura eve gitmesin, aile gencin kiminle ne kadar konuştuğunu asla anlamasın.
* Futbol tabu: Futbol, araba, politika ve eski sevgililerden konuşan populer olamıyor. Bunun yerine okul muhabbeti, yaz tatili ve dedikodu cok moda!
* ICQ numarası işi bitirir: Hoşlanılan kız ya da erkekle tanışmak icin izlenecek yol basit: 'Karizmayı cizdirmemek' icin ortak bir arkadaşın aracılığına başvuruluyor. İkinci adım ise karşı tarafın ICQ numarasını almak. Eğer ICQ numaraları değiş tokuş edilmişse iş yuzde 60 bitmiş demektir.
'Efendi ol, kazan!'
Ozel Kalamış Lisesi'nin ve Bağdat Caddesi'nin genclerinden Efe Erdoğdu (16), "Populerlikte ilk dorde girerim" diyecek kadar iddialı. Erdoğdu'nun ağzından dinleyelim...
"Bir kere her ortama uyacaksın, aykırı olmayacaksın. Kavgadan, gurultuden uzak duran, efendi olan bu yarışta kazanıyor." Yeni trend kesinlikle sigara icmemek. Erdoğdu, "Her şeyin taklidi olur ama parfumde asla" diyor. Şu sıralar en fazla tercih edilen markalar Jean Paul Gaultier (55 milyon), CK 212 (70 milyon), Dolce&Gabbana (75 milyon).
Erkekler icin, "Ne kadar cok kızla cıkarsan o kadar iyidir" kuralı gecerli diyor ve ekliyor Efe Erdoğdu, "Cunku kızlar senin icin, "Bu kadar cok kızla cıktığına gore, bu cocukta bir şey vardır" diye duşunur. Orneğin ben şimdiye kadar 40-50 kızla cıktım. En kısası 2 saat 45 dakika, en uzunu ise 3 ay surdu ve hÂl devam ediyor. Kızlar ise cok fazla erkekle cıkmayacak. Cunku hemen "kaşar" damgasını yerler." Erkeklerde artık 'cool' takılmak moda değil. Şirin olmak onemli.
YENİLİĞİ TAKİP EDİN
İnsanlar yeni urunleri sizde tanıyacak. Butun yeni urunleri takip etmelisiniz. Unutmayın: Kişiyi populer yapan etrafındaki insanlardır. Bir kucuk ayrıntı daha eğer populer bir kişiyle birlikte olursanız, populer olmak icin en kısa yolu secmişiniz demektir.
'Bakımlı olmak şart'
Bağdat Caddesi'nde Kırıntı, Kikka, Kuruceşme'de Aşşk Kahvesi, Akmerkez'de Home Store gunumuzun deyim yerindeyse en populer mekÂnları. Bu mekÂnların mudavimlerinden 19 yaşındaki Leyla Vefkioğlu, bir genc kızın nasıl populer olacağını anlatıyor...
1- Makyajsız dışarıya cıkmayacaksınız. Birisi eğer sizi makyajsız gorurse, herkese anlatır ve adınız cıkar. Manikur, pedikur şart. Solaryum olmazsa olmaz kural.
2- Olabildiğince marka giyinin. Ancak bunları ucuza da alabilirsiniz. Taklitlerin satıldığı yerleri ve fabrika satış mağazalarını bileceksiniz.
3- Ayakkabılarda gece-gunduz farkına dikkat! Orneğin gunduz sandalet tarzı, gece ise topuklu olanları tercih edeceksiniz.
4- Canta dikkat cekmek icin idealdir ama pahallıdır. Orneğin Louis Vuitton'un fiyatları 200 milyon ile 1 milyar arasında değişir. Benim cantam 700 milyon lira.
5- Sacınızın rengini, golge, balyaj, rofle, mec gibi yontemlerle actıracaksınız. Uzun sac tercih sebebidir. 6- Arkadaş ortamlarında tercih edilir olmak icin sevilen bir kişi olmanız gerekir. Bunun icin uyumlu olmak birinci kural.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Populer nasıl olunur?
-
13-09-2019, 23:03:46