Ultrasonun zararları
Ultrasonun anne ve bebeğe zararı
Ultrasonun anne karnındaki bebeğe zararı

Ultrasonun anne ve bebeğe zararı var mı?

25-30 yıl oncesinde kullanılmaya başlanan aletlerle bugunkuler arasında epey fark var. Bugune kadar yapılan calışmalar sonucunda ultrasonun bir zararı olmadığı yuzde yuz olarak gosterildi. Bazen yanlış anlamalar, soylentiler anne adaylarını tedirgin edebiliyor. Ultrason kesinlikle ışın değil; tamamen ses dalgalarından oluşan efektlerin goruntu olarak karşımıza cıkmasını sağlayan bir alet.

Hamileler kac kez ultrason yaptırmalı, ultrasonda bebeğin cinsiyeti nasıl anlaşılır, ultrasonla hangi sorunlar tespit edilir, ultrason anne ve bebeğe zarar verir mi, doppler ultrason nedir? hamilelikte (gebelikte) ultrason hakkında bilmedikleriniz..

Anne adayları hamilelik boyunca kac kez ultrason yaptırmalı?

Hamilelikte olmazsa olmaz dediğimiz dort ultrason yapılması gerekiyor
6ncı hafta dolaylarında gebeliğin rahmin icinde olduğunu ve kalp atışlarının olduğunu gosteren ultrason. 12-14uncu haftalar arasında yapılan, bebeğin artık oluşumunu tamamlamış buyumeye başladığı donemlerde, kromozom anomalilerinden biri olan mongolizm olup olmadığını anlamak icin ense kalınlığını olcmek amacıyla yapılan ultrason. Bu ultrasonda cok sayıda anomali ekarte edilebiliyor. 22-23uncu hafta arasında yapılan detaylı ultrason. Bununla bebeğin tum organlarının incelenmesi mumkun. 32nci hafta yapılan ultrason bebeğin buyumesinin nasıl olduğunu gosterir.