Las Vegas merkezli KPVM-TV’nin haberine gore Shelby SuperCars’ın (SSC) en yeni otomobili olacak SSC Tuatara, dunyanın en hızlı seri uretim otomobili rekorunu kırdı. Habere gore SSC, kısa sure icinde rekorun duyurusu resmen yapacak ve dunyanın en hızlı seri uretim otomobili unvanı Koenigsegg Agera RS’ten SSC Tuatara’ya gecmiş olacak.
Guinness Dunya Rekorları’na gore dunyanın en hızlı seri uretim otomobili, 2017 yılında ortalama 447 km/s hıza ulaşmayı başaran Koenigsegg Agera RS. Bugatti, Chiron’un ozel bir versiyonu olan Bugatti Chiron Super Sport 300+ ile 490.484 km/s hıza ulaşmış olmasına rağmen soz konusu deneme, kriterleri karşılamadığından Guinness Dunya Rekorları’nda dunyanın en hızlı seri uretim otomobili Koenigsegg Agera RS olarak gosteriyor.
SSC Tuatara’ya geri donecek olursak; KPVM-TV’nin aktardığına gore arac, gectiğimiz hafta sonu Koenigsegg Agera RS’in 2017’de dunyanın en hızlı seri uretim otomobili unvanını kazandığı Guney Nevada'daki 160 Eyalet Yolu'nda sahne aldı ve yapılan denemelerde Agera RS’i gecmeyi başardı. Ne yazık ki KPVM-TV, SSC Tuatara’nın azami ve ortalama kac km/s hıza ulaştığına dair bilgi vermedi. SSC Tuatara’nın gercekten de dunyanın en hızlı seri uretim otomobili olup olmadığını oğrenmek icin SSC’nin resmi acıklamalarını beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor.
Koenigsegg Agera RS, 2017'de 457 km/s maksimum hıza ulaşmış olmasına rağmen rekor denemelerinde aynı yolda hem gidiş hem geliş hızının ortalaması dikkate alındığından Agera RS’in rekoru 447 km/s’te kalmıştı. Zaten Bugatti Chiron Super Sport 300+’ın dunyanın en hızlı otomobili ilan edilememesinin de en buyuk nedeni buydu zira Chiron Super Sport 300+, 490.484 km/s hıza ulaştığı pistte gidiş yapmış ancak surucu icin riskler taşıdığı icin donuş yapamamıştı.