2020-2021 Yuksekoğretim Akademik Yılı Acılış Toreni kapsamında bazı acıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, koronavirus salgını nedeniyle aylardır uzaktan eğitim veren universitelerin durumuna değindi. Uzaktan eğitimin yurutuluyor oluşuna rağmen bunun hicbir zaman yuz yuze eğitimin yerini alamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, yuz yuze eğitimin en kısa surede başlamasının hedeflendiğini ifade etti.
Aslına bakacak olursak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan acıklamalar, dun akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın acıklamalarının devamı niteliğinde. Cunku Koca, Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesinin onumuzdeki iki uc haftalık surecin dikkatle izlenmesi yonunde olduğunu acıklamıştı. Gorunuşe gore salgının onumuzdeki birkac haftada gostereceği seyir, universitelerin geleceği icin belirleyici olacak.
Cumhurbaşkanı tarafından yapılan acıklamalarda, 207 kamu ve vakıf universitesinde 8 milyon 363 bin oğrencinin eğitim gorduğune değinildi. Bu ciddi sayı, universitelerin bir anda yuz yuze eğitime gecmesiyle birlikte buyuk bir kargaşaya yol acabilir. Cunku universite oğrencilerinin yuzde 50'sinin farklı bir şehirde yaşadığını varsayacak olursak, universitelerin acılması durumunda 4 milyondan fazla kişinin seyahat etmek durumunda kalacağını ifade etmek gerekiyor. Onumuzdeki gunler, salgının seyri acısından oldukca kritik gibi gorunuyor.