Windows 10 işletim sistemi icin her ay ceşitli guncellemeler yayınlanıyor. Yayınlanan guncellemeler ile işletim sisteminde ceşitli değişiklikler ve optimizasyon duzeltmeleri yapılıyor. Windows'un yayınlamış olduğu guncellemeleri uygulamak onemli, cunku yayınlanan guncellemelerle birlikte bilgisayarınızda sorun yaratabilecek unsurlar ortadan kaldırılmaya calışılıyor.
Bilgisayarınızın her zaman daha korunaklı ve stabil calışmasını istiyorsanız bu guncellemeleri yuklemeniz gerekiyor. Bu yazımızda da sizlere Windows 10 Ekim 2020 guncellemesinin nasıl indirilip bilgisayara yukleneceğini gostereceğiz.
[h=2]Windows 10 Ekim 2020 Guncellemesi Nasıl İndirilir?[/h] Adım #1: ‘Ayarlar’ menusunu acıyoruz. Adım #2: Menuden ‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ kısmına tıklıyoruz. Adım #3: ‘Windows Update’ butonuna tıklıyoruz. Adım #4: ‘Guncelleştirmeleri denetle’ butonuna tıklıyoruz. Adım #5: ‘İndir ve yukle’ butonuna tıklıyoruz. Adım #6: ‘Bilgisayarı yeniden başlat’ butonuna tıklıyoruz. [h=2]Adım #1: 'Ayarlar' menusunu acıyoruz.[/h]
Windows 10 işletim sistemimizin sol altında bulunan arama kutucuğuna ‘Ayarlar’ yazıp tıkladığımızda karşımıza boyle bir sayfa gelecektir.
[h=2]Adım #2: Menuden ‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ kısmına tıklıyoruz.[/h]
Ayarlar menusunde bulunan ‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ kısmına tıklayarak guncellemeyi indireceğimiz bir diğer sayfaya ilerliyoruz.
[h=2]Adım #3: ‘Windows Update’ butonuna tıklıyoruz.[/h]
‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ menusunun icerisinde on adet menu bulunuyor. Bunların arasında en ustteki secenek olan ‘Windows Update’ butonuna tıklayıp artık guncellememizi gercekleştireceğimiz ekrana geliyoruz.
[h=2]Adım #4: ‘Guncelleştirmeleri Denetle’ butonuna tıklıyoruz.[/h]
‘Windows Update’ menusunu actıktan sonra karşımıza boyle bir ekran gelecektir. Microsoft eğer Windows 10 adına bir guncelleme yapmışsa bunu buradaki ‘Guncelleştirmeleri Denetle’ butonundan kontrol edebiliyoruz.
[h=2]Adım #5: ‘İndir ve yukle’ butonuna tıklıyoruz.[/h]
‘Windows Update’ ekranında altta cıkacak olan guncellemenin aşağısında ‘İndir ve yukle’ butonu bulunuyor. Bu butona tıklayarak Ekim ayında gelmiş olan guncellemeyi bilgisayarınıza indirip ardından yuklemesini yapabilirsiniz. Yuklemeyi tamamladıktan sonra bilgisayar otomatik olarak kendini yeniden başlatacak ve guncellemeyi bilgisayarınıza uygulamaya başlayacaktır.
[h=2]2. Yontem Windows Insider Programı'na katılarak Ekim 2020 guncellemesini indirin:[/h] Adım #1: ‘Ayarlar’ menusunu acıyoruz, Adım #2: Menuden ‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ kısmına tıklıyoruz, Adım #3: ‘Windows Insider Programı’ butonuna tıklıyoruz,
Adım #4: Bir E-Mail hesabı bağlıyoruz,
Adım #5: Windows Insider Programına katılıyoruz,
Adım #6: Sozleşme koşullarını kabul ediyoruz,
Adım #7: Insider ayarlarımızı seciyoruz,
Adım #8: Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz,
Adım #9: ‘Ayarlar’ menusunu acıyoruz. Adım #10: Menuden ‘Guncelleştirme ve Guvenlik’ kısmına tıklıyoruz. Adım #11: ‘Windows Update’ butonuna tıklıyoruz. Adım #12: ‘Guncelleştirmeleri Denetle’ butonuna tıklıyoruz. Adım #13: ‘İndir ve yukle’ butonuna tıklıyoruz. [h=2]Windows 10 Ekim guncellemesi ile gelen yenilikler[/h] Yenilik #1: Microsoft hesaplarını parolasız kullanma Yenilik #2: Buyutec’in metni yuksek sesle okumasını sağlama Yenilik #3: İşaretcinizi kolayca gorulebilir hale getirme Yenilik #4: Metin imlecinin daha kolay bulunmasını sağlama Yenilik #5: Duzenleyiciyi el altında tutma Yenilik #6: Birden cok dilde duzenleme yapma Yenilik #7: PowerPoint Prova ile sesinizin analizini yapma Yenilik #8: Microsoft Office ile 3B şablonları oluşturma Yenilik #9: Aile guvenliği şablonları oluşturma Yenilik #10: Cocuklar icin eğlenceli etkinlikler Yenilik #11: Aile grafiği oluşturma Yenilik #12: Evde oğrenim icin şablonlar oluşturma Yenilik #13: Klavyeden emoji ekleme Yenilik #14: Guncelleştirmeleri duraklatma Yenilik #15: Ekran goruntusu alma