Koronavirus pandemisi nedeniyle bu sene okullar coğunlukla uzaktan eğitim yoluyla devam ediyor. 12 Ekim’le birlikte ilk ve orta oğretimde yuz yuze eğitimde ikinci aşamaya gecilmiş olsa da hala eğitimin buyuk bir kısmının uzaktan olacak şekilde devam ettiğini goruyoruz. Her ne kadar yuz yuze eğitim kısıtlanmış olsa da pandeminin kontrolden cıkmasına neden olabilir.
Bugun Bilim Kurulu toplantısı sonrasında acıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir diğer merak edilen konu olan universitelerde yuz yuze eğitimle alakalı sorulan soruya yanıt verdi. Universitelerin acılmasıyla ilgili olarak “Onumuzdeki 2 - 3 haftanın değerlendirmek icin onemli olduğunu duşunuyorum” diyen Koca, “Bilim Kurulu’nun da goruşu bu yonde oldu” dedi.

[h=2]Universitelerde yuz yuze eğitim nasıl olacak?[/h] Koca’nın acıklamalarının dışında YOK’un yayınladığı kılavuzda universitelerde yuz yuze eğitimin nasıl uygulanması gerektiği acıklandı. Yayınlanan kılavuza gore universitelerde yuz yuze eğitime destek vermek adına sınıf ici eğitim dışında cevrimici uygulamalar da gercekleştirilebilir olacak. Bunun dışında ders notu paylaşımı, makale yazdırma / odev, alıştırma ve kaynak paylaşımı gibi etkinlikler aracılığıyla uzaktan oğretim uygulamaları OYS (Oğretim Yonetim Sistemi) ve canlı ders sistemleri uzerinden yurutulebilir olacak.
[h=2]Universiteler ne zaman acılacak?[/h] YOK, gectiğimiz aylarda universitelerin 1 Ekim 2020 tarihinden sonra eğitime başlamasını planlamalarını istemişti. Sağlık Bakanlığı ise tum universitelerin online eğitime gecmesi onerisinde bulunmuştu. Bu acıklamaların ardından da devlet universiteleri başta olmak uzere pek cok universite guz doneminin tamamını uzaktan eğitimle devam ettireceklerini duyurdu. Şu anki tabloya bakıldığında universitelerin bu donemde uzaktan devam edeceğini, bahar doneminde ise kademeli olarak yuz yuze eğitimin başlayacağı duşunuluyor.