Apple, gectiğimiz aylarda gercekleşen WWDC 2020’de tanıttığı ve gectiğimiz ay itibarıyla da iPhone 6S ve daha yeni tum iPhone modelleri icin yayınlamış olduğu mobil işletim sisteminin yeni surumu iOS 14’te kullanıcılara, uzun zamandır talep edilen widget ozelliğini nihayet sunmuştu.
Apple, iOS 14’te widget ozelliğini sunmuş olsa da ucuncu parti uygulamalarda widget kullanabilmek, geliştiricilerin ilgili uygulamaya destek verip vermemesine bağlıydı ve dunyanın en populer cevrimici muzik servisi olan Spotify, bugun itibarıyla tum iOS 14 yuklu iPhone’lar icin widget desteğini yayınladı.

Spotify, iOS 14’teki widget arayuzunde ne yazık ki fazla ceşitlilik sunmuyor ve kullanıcılar yalnızca iki widget arasında secim yapabiliyor. Spotify’ın iOS 14’teki widgetlarıyla son oynatılan şarkılara, calma listelerine, sanatcılara, albumlere ya da podcastlara ulaşabiliyorsunuz.
Ayrıca Spotify’ın iOS 14 widgetında akıllı arka plan ozelliği de bulunuyor. Bu ozellik sayesinde Spotify widgetının arka planı, son oynatılan şarkının album kapağının rengine değişiyor. Orneğin; son oynattığınız şarkının album kapağı mavi ağırlıklı bir gorselliğe sahipse, widgetın arka planı da mavi tonlarında oluyor.

[h=2]iPhone’larda Spotify widgetı kullanmak icin yapmanız gerekenler;[/h] Adım #1: Parmağınızı ana ekranda basılı tutarak Jiggle modunu acın. Adım #2: Sol ust koşedeki ‘+’ simgesine dokunun. Adım #3: Widget listesinden Spotify’ı bulun. Adım #4: İstediğiniz widget boyutunu secin. Tahmin edebileceğiniz gibi iOS 14’te Spotify widgetlarını kullanabilmek icin oncelikle uygulamayı son surumune guncellemeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak Spotify’ın App Store sayfasına gidebilir ve uygulamayı son surume guncelleyip guncellemediğinizi kontrol edebilirsiniz.