Slovakya merkezli bir batarya araştırma, geliştirme ve uretim şirketi olan InoBat, dunyanın ilk akıllı elektrikli arac bataryasını duyurdu. Bizzat InoBat CEO’su tarafından GLOBSEC Tatra Summit 2020’de duyurulan akıllı elektrikli arac bataryası, hem daha fazla teknoloji hem de daha yuksek performans vadediyor.
InoBat CEO’su Marian Bocek, geliştirdikleri akıllı bataryanın Yapay Zeka (AI) ve Yuksek Verimlilik (HTP) teknolojisinin bir kombinasyonu olduğunu ifade ederken, dunyanın ilk akıllı elektrikli arac bataryasının yalnızca bir yıllık bir Ar-Ge calışması neticesinde ortaya cıktığını ifade etti.
Konuyla ilgili olarak yapılan acıklamalara gore InoBat'ın batarya uretim ve gelişiminde teknoloji odaklı bir yaklaşım sergilemesi, hem şirketin uretimini daha hızlı ve verimli bir şekilde gercekleştirmesini sağlıyor, hem de batarya performansını hatrı sayılır şekilde artırıyor. Zira InoBat’ın duyurduğu son batarya hucresi, elektrikli aracların menzilini yuzde 20 artırmayı vadediyor.
Geleceğin elektrikli araclarla inşa edileceğinin farkında olan InoBat, anavatanına dunyanın ilk yapay zeka ile calışan batarya araştırma merkezi ve uretim hattı kuracak. Ayrıca şirket, 1 milyar euroluk yatırımla inşa etmeyi planladığı 10 GWh Gigafactory ile 240 bin elektrikli araca batarya uretmeyi planlıyor. Ayrıca InoBat, bugun duyurusunu yaptığı akıllı bataryanın uretimine 2021’de başlayacak.