Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, "Başakşehir YouTuber’ını arıyor" sloganıyla bir eğitim programının başlatıldığını duyurmuştu. Bu eğitim programı kapsamında katılımcılara, YouTube'da icerik uretimi, kurgu, video cekim aşamaları ve yayınlama konusuyla ilgili 2 ay suren eğitim verileceği acıklanmıştı. Yapılan eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte Başakşehir'in ilk diplomalı YouTuberları mezun oldular.
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katılımıyla gercekleştirilen mezuniyet toreni, oldukca renkli acıklamalara sahne oldu. Başkan Kartoğlu, Başakşehirli gencleri her zaman icin onemsediğini dile getirerek, bu tur projelerde cok heyecanlandığını soyledi. Gencleri YouTube ile ilgili bir alanda mezun ettikleri icin cok mutlu olduğunu ifade eden Kartoğlu, bu eğitimlerle birlikte genclere sosyalleşme imkanı tanındığını belirtti.

Diplomaları YouTuberlara bundan sonraki yaşamları icin de tavsiyelerde bulunan Yasin Kartoğlu, bu sertifikaları kullanmak zorunda olmadıklarını ancak bu sertifikalar sayesinde dijital dunyayı cok daha etkin bir şekilde kullanabileceklerini soyledi. Genclerin verdiği emeklerin karşılığını fazlasıyla alabileceklerini dile getiren başkan, onların başarıları ile hava atacaklarını sozlerine ekledi.
Sertifikalı YouTuber'lar icin eğitim surecinin icerisinde olan Gazeteci Erem Şenturk konuyla ilgili bazı acıklamalarda bulundu. Eğitim kapsamındaki oğrencilerin harika yeteneklere sahip olduğunu ifade eden Şenturk, dunyanın giderek dijitalleştiğini ve Başakşehir Belediyesi'nin de bunun farkında olarak calışmalar yuruttuğunu soyledi.