Gercek Mesajı Gonderen кuвяα

Erkekler bizi anlamıyor!
Erkeklerin duşunce mekanizması, kadınları anlamaya uygun değil... Nasıl mı?Kadınlar genelde ufak cantaları tercih edip, cantalarına sığdıramadıkları eşyaları erkeklere taşıtırlar. Erkekler ise bu tercihi bir turlu anlamazlar. Hatta acıklanamayan bir sır daha var: Beraber katıldıkları partide olur da herhangi bir sebepten dolayı ayrılırlarsa ve sevgilileri dudak parlatıcısından daha fazla bir şey almayan cantalarıyla ortada kalırsa ne olur?
Cevapsız sorular Neden kadınlar aslında cevap istemedikleri soruları ısrarla sorarlar? Orneğin, kız arkadaşlarımız hakkında sevgilimizin fikrini sık sık sorarız. Olur da yanlışlıkla "Cok seksi bir kadın" veya "Cok etkileyici biri" cevabını alırsak, kıyamet kopar. Yani, gerceği bir turlu kabul edemeyiz. O zaman neden soruyoruz?
Jean pantolon takıntısı Bir poponuz olmasına rağmen 20 tane jean'iniz var. Ustelik her birinde poponuz aynı duruyor. İşte bunu erkekler kesinlikle anlamazlar.
Salata işkencesiAc olmadığımızı soyleyip, kendimize salata alırız sonra da sevgilimizin yemeğinin yarısını afiyetle yeriz. Hatta onun yediği patates ve burgerle yetinmeyip, tatlısından da mutlaka bir iki catal alırız. İşte bu davranışımızı bir turlu anlamazlar zavallı erkekler. Acaba kendimizin değil de başkasının tabağından yersek daha mı az kalori aldığımızı zannediyoruz?
Kaliteli zaman gecirme fikri
Sevgilimiz bizimle alışveriş maratonuna katılsa da, istediğimiz filmleri seyretse de, manikur yaptırırken bizi sabırla beklese de, şikÂyetimiz aynı: "Beraber hic vakit geciremiyoruz." Erkekler "Daha nasıl birlikte vakit gecireceğiz?" diye duşunurken, kadınlar bunu saymazlar, kaliteli zaman gecirmekten bahsederler.
Ufacık yaratıklardan aşırı korku
Suşi yeriz, kalamar da, istiridye de, ama gel gelelim banyoda en ufak bir orumcek gormeye dayanamayız. Cığlık cığlığa, koşe bucak kacarız.
Aşk oyunları
Kadınlar, erkeklerin kotu olduklarını, kadınlara nasıl davranmaları gerektiğini bilmediklerini soylerler. Ama olur da, birisi buluşmadan hemen sonra ararsa. Bu davranışının gizli sebeplerini araştırırız. Yani ne istediğimizi aslında biz de pek bilmeyiz.
Tuvalete toplu olarak gitmek
Grup olarak dışarı cıkıldığında, mutlaka masadaki butun kızlar aynı anda tuvalete giderler. Erkeklerin merak ettiği olay şu: Bu durum grup psikolojisinden kaynaklanıyor, yoksa gozlerden uzak arkadaşlarla bir şeyler paylaşma isteğinden mi?
Soğuğa karşı koyamamak
Mevsim ne olursa olsun, kadınlar ince giyinir ve cok uşurler.
Sac takıntısı
Erkeklere gore, kadınlar her aynanın onunde birer saat harcayıp, turlu sac spreyleri ve joleleri kullandıktan sonra saclarının yataktan yeni kalkmış gibi gorunmesini sağlarlar. Erkekler, neden bu kadar uğraştığımızı anlamazlar.
Guzel bir paylaşım olmuş...
bakalım biz erkekler bu konuda neler duşunuyoruz...
Aşk oyunları konusuna tamamen hak veriyorum: ne istediklerini bilmiyorlar... kesinlikle doğru...
Aslında duşunce mekanizması cok farklı değil... sadece alışkanlıklar ve yaşam tarzı farklılık gosterdiği icin duşunce yapısında değişiklik oluyor...
cevapsız soruları sormasının nedeni şu; erkeğinden, gercekten kendisinden daha guzel (seksi, cekici vs..) bir kız arkadaşı varsa bu durumu kendisi bilincaltında işlenmiş olsa dahi bunu kabullenmek istemez. Herzaman kendisi bir numara olmak ister. ve sevgilisinden gelecek cevaplarla tatmin olmak ister. yani onaylanmak istiyor... (HAKLISINIZ)
jean pantolon takıntısı; aslında bu sadece bir bakış acısı, insanlar giydiklerinin ne kadar guzel ve yakıştığının farkına varmayabilir. Bu yuzden bir kıyafet alırken kararsız kalırız. O popo her pantolonda farklı gozukebilir...
.....
soğukta kalmak;
Bilimsel olarak erkekler kadınlardan daha fazla uşurler... Soğuk olsa dahi neden ince giyinirler biliyor musunuz?
1. neden: Kendi etrafındaki insanlar onların kıyafetlerine pur dikkat izlediklerini sanırlar.
2. neden: Herkes ona bakıyor ya, onun bir populeritesi var. kalın birşeyler giyipte hantal bir kız gibi gorunmek kabustan daha korkunc birşeydir. Bir duşunsenize Mahir diğer erkek arkadaşına Selin'in bugun giydiği mont ne kadar kaba olduğunu ve onu ne kadar şişman gosterdiğini soylerken duyursa selin hanım ne duşunur acaba. Bir de mahir populer bir erkekse ve kız arkadaşı yoksa o kızın psikolojisini duşunemiyorum....
3. neden: Kızlar hep zayıf gorunme derdinde, zayıf olsalar bile bir kac kilom fazla demekten kendilerini alamıyorlar. Soğuk olsa dahi kalın bir şey giymezler...
4. neden: (Bu konuda anlatacak o kadar şey varki zamanım yetmez. Kocaman bir kitap cıkacağı kesin
sac takıntısında erkekler daima boyle duşunmezler;
Bunun icin şunu soyluyorum: Kendine guvenmek ayrı bir şeydir…
...
kaliteli zaman gecirmek; Yani bu konuda bayanlara laf soyleyemeyiz. Hep onlar haklı, erkeklerde kendince haklı "O kadar zaman ayırdım hala şikayet aynı, acaba butun gun onunla kalsam bana ne der o zaman..." "Butun erkekler aynı bize zaman ayıramazlar onların işleri daha onemli...
...
Anlatmadığınız birşey daha var kolay YALAN soylemek Bunun nedenide şu: yetişme şartları;
Bir duşunun aynı evde aynı yaşta bir kız ve bir erkek cocuğu var. Kız cocuğu eve gec gelirse kıyamet kopar. ofkeli bir bicimde "Nerdeydin kızım?" cevap hazırdır. Gayet masum bir bicimde cevabı verirler. " Selinle beraber ders calışıyorduk. Annesi bize pasta yapmıştı. Pstalar fırından biraz gec cıkınca onları gec yedik. ben cıkmak istedim ama Selin'nin annesine karşı saygısızlık etmek istemedim... vs. vs." Aynı senaryoyu erkek icin yapsak bakalım ne cıkacakortaya; kızgın bir baba "Nerede kaldın oğlum? iki saattir senibekliyoruz.
“Baba arkadaşlarla mac izliyorduk." " peki oğlum"şimdi daha kucuk yaşlarda yalan soyleme mekanizması bu kadar iyi seviyedeyse ilerisi? Yada başka bir ornek versem; Evli bir cifti duşunun gayet masum bir erkek iş arkadaşıyla resturantta yemek yerken karısı tarafından gorulurse evde kıyamet kopar. " Ne işin var o kadınla, sevgilin mi? benden bu kadar cabuk mu bıktın? uhuhuh (dayanamaz ağlar) Gerceği şudur. Oğle yemeğine giderken insanlık adeti olarakbayana sormuştur. "Buyrun beraber yemek yiyelim" denmiştir. Eşine bu durumu anlatmaya kalksa ayrı birkıyamet daha kopar. "insanlık sana mı kaldı? be adam, davet etmezsen ne olacak sanki" vs. vs.
erkek bu sorular karşısında afallar kalır... (yalan yok onda) aynı durum karşısında erkek ne yapar bir bakalım:
Erkek eşini bir resturantta gorse"Ne işin var o adamla?" kadının cevabı hazırdır. Oyle bir anlatırki erkek sorduğuna pişman bile olur. Aklında değişik sorular bile varsa o anda kaybolur. "Ben ne kadar karakalpliymişim aman yarabbi." Evet hayatım sen kotu karamsarsın"
Yalnız şu soruyu sormadan gecemeyeceğim...
Kızların tuvalete toplu olarak gitme sebepleri ne suru psikolojisi olmadığı kesin...
Hep beraber fayanslarımı sayıyorlar? "Ayşe bu duvarı ben saydım sol duvarı sen say"
yoksa başka bir şey mi?
....