Standart 20-29 Yaşlar Arasındaki Hamileliklerde Bebek Olumu Riski Azalıyor
Turkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfının (TAPV), Taksim Hill Otel'de gercekleştirdiği ''Doğurganlığın Duzenlenmesi ve Sağlık Hizmetleri'' başlıklı panelde konuşan Aydınlı, Turkiye'deki sağlık kuruluşlarında doğum oncesi ve sonrası bakım ile cocuk sağlığı hizmetlerinin entegre bir bicimde sunulmasına yonelik ulusal programların yurutulduğunu belirtti
Bu calışmaların temel amacının anne ve bebek olumlerini azaltmak olduğunun altını cizen Aydınlı, ''20 yaş altındaki annelerin bebekleri arasında bebek olum hızının cok daha yuksek olduğunu belirledik Topluma vereceğimiz eğitimler ile doğum yaşını 20-29 arasına cektiğimizde anne sağlığına katkının yanı sıra bebek olumleri yuzde 30 azalacaktır'' şeklinde konuştu
Doğurganlığın duzenlenmesinin en onemli yolunun bilgi seviyesini arttırmak olduğunu kaydeden Aydınlı, şunları soyledi: ''Bilgi gereksinimlerini belirlemek ve bunların hedef kitlelere ulaşmasının kulturel olarak kabul gorecek yonlerini bulmak icin bilgi, eğitim, iletişim faaliyetleri guncel araştırmalara dayanmalıdır Ancak bu şekilde ortak calışmalar yuruterek, anne, cocuk ve genclerin sağlık duzeylerinin yukseltilebileceğine ve sağlıklı nesiller yetiştirebileceğimize inanıyorum''
TAPV Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof Dr Baran Tuncer de doğurganlık konusunda ''Guvenli Annelik'' başlığında il sağlık mudurlukleri ile calışmaları yaptıklarını ifade etti Şu anda 9 ilde faaliyetler surdurduklerini soyleyen Tuncer, ''Bugune kadar Sağlık Bakanlığı ve ACSAP ile yuruttuğumuz faaliyetlerden cok onemli sonuclar elde ederek yola devam ediyoruz Ancak Turkiye bir donuşum surecinden geciyor Aile Hekimliği kapsamında bu faaliyetlerin nasıl surduruleceğini goreceğiz'' dedi Oturumlarda, sosyolog, hukukcu ve tıpcılar, Modern Toplum ve Doğurganlık, Aile Planlaması Hizmetleri ile Medikal Boyut ve Doğurganlık başlıkları altında sunumlar gercekleştirdi
20-29 Yaşlar Arasındaki Hamileliklerde Bebek Olumu Riski Azalıyor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 20-29 Yaşlar Arasındaki Hamileliklerde Bebek Olumu Riski Azalıyor
-
13-09-2019, 22:52:25