Kendiniz icin mi yoksa başkası icin mi ?

Gecen gun bir iş arkadaşım, kadınların erkekler icin değil, diğer kadınlardan daha guzel olmak icin suslendiğini soyledi.Yani hemcins yarışı! Diğer arkadaşlarda bunu doğruladılar. Sonra kendimi duşundum; "Neden susleniyorum " diye! Beynimde geniş bir tarama yaptıktan sonra, kendim icin suslendiğime karar verdim, Bazen acele ile rahat hissetmeyeceğim bir kıyafet giyersem, butun gunum kotu geciyor. Ya da saclarımı istediğim gibi yapamadıysam.
Birde karşıma "bugun seni hic beğenmedim, neden boyle oldun" diyen birisiyle karşılaşırsam, değmeyin o gunumun tadına. Zaten kendini bir turlu rahat hissedememişsin, aynalardan kacar vaziyettesin. Karşına yuruyen ayna cıkıyor ve sana gercekleri sesli olarak soyluyor. Gerceği soyleyen ve samimiyetine inandığım tum arkadaşlarım beni eleştirsinler hic umursamam. Ama uzerimde mutsuzluklarını test eden insanlara payım yok. "Ben mutsuzum, sende mutsuz ol" felsefesi... Başkasının mutsuzluğunu ve kotuluğunu istiyorsan, zaten mutluluktan cok uzaksın demektir. Sonucta insanın kendisini sevmesi ve ona inanması doğru olanı.
Erkeklerin bircoğu, kadınların cok suslu olması ile ilgilenmiyor. Onlar icin temiz, bakımlı ve cok goze batmayan şekilde suslenmesi yeterli olanı. Kadınlar, beraber olduğu kişi tarafından, kılığı, kıyafeti, makyajı, takıları, ojesi uzerine ne kadar eleştiri yapılırsa yapılsın, bildiğinden şaşmaz. Yine takar takıştırır, surer suruşturur, dalga gecer gibi gecer karşısına sevdiğinin... Buradan da anlıyoruz ki, kadınlar gercekten ya kendileri ya da hemcinsleri ile yarıştan dolayı susleniyorlarmış.

PEKİ RUHUNUZ NE ALEMDE ?

Kişisel bakım cok onemlidir aslında. İnsan kendisini makyajsızda iyi hissedebilir. Onemli olan ruhunuz ne alemde? Kimisi tembelliğinden, Kimisi yakışmadığını duşunduğunden, Kimisi gereksiz bulduğundan, dış goruntusune onem vermez. Oysa ki, kendisine ve cevresine saygısı olan herkes goruntusune dikkat etmek zorundadır. El, yuz, diş, sac bunlar hep karşı tarafa hitap eden şeylerdir. Aynı zamanda kişiye de moral verir. İnsanın duzeltemeyeceği bir hastalığı ya da kusuru yoksa bakım kadını kadın yapan ozelliktir.
Oncelikle nasıl bir kadın olduğunuzu duşunun, Kendinizi değerlendirin? Siz sizin gibi bir kadından hoşlanır mıydınız? "Kadın" kelimesi bizde cok kutsaldır. Anne olma ozelliğinden dolayı. Dolayısıyla işi de hic kolay değildir. Ama bunlar bakımsız olmasına etken de değildir. İnsanın kalbi ve ruhu dışına yansır.
Enerji de bir tur bakımdır. İnsandan insana gecer. Kendisini seven ve ozen gosteren insan, karşısındakilerle de olumlu ilişkiler kurar. Aynaya baktığınızda kendinizi iyi hissetmeniz acısından dış gorunume onem vermeliyiz. Karşınızda nasıl bir insan gormek istersiniz? Duşunceleriniz olumlu ise, sizde o tip insan olmaya calışın. Kendimizden daha kıymetli hic bir şey yoktur. Verdiğiniz değer kadar değer gorursunuz.

Alıntıdır..