Dunya capında milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındığından beri iki platform arasında ortak pek cok nokta var. Instagram’a Facebook ile giriş yaparak iki platformdaki takipcilerinizi ve arkadaşlarınızı aynı anda gorme ve ortak paylaşım yapma gibi avantajlar elde edersiniz. Instagram’a Facebook ile giriş yapmak icin iki hesabı bağlamanız gerekiyor.
Instagram’a Facebook ile giriş yapmak pek cok kullanıcı tarafından kolay giriş yapma başta olmak uzere farklı avantajlar elde etmek icin kullanılan bir yontem. Ozellikle Facebook’un sahip olduğu tum platformları birleştirme calışmaları yaptığı bugunlerde hesapları birbirine bağlamak oldukca faydalı olacaktır. Sizin icin Instagram’a Facebook ile giriş nasıl yapılır ve bağlı hesap nasıl kaldırılır gibi merak edilen soruları yanıtladık.
[h=2]Instagram’a Facebook ile giriş yapma işlemleri:[/h] Adım #1: Instagram mobil uygulamasını acın. Adım #2: Profil sayfanızı acın. Adım #3: Ayarlar menusunu acın. Adım #4: Menu uzerinden Ayarlar seceneğine dokunun. Adım #5: Hesap bolumunu acın. Adım #6: Bağlı Hesaplar ekranını acın. Adım #7: Facebook seceneğine dokunun. Adım #8: Cıkan ekranı onaylayın. Adım #9: Facebook hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #10: Paylaşım seceneklerini duzenleyin. ​
Yukarıdaki adımları takip ederek Instagram ile Facebook hesaplarınızı birbirine bağlamış oluyorsunuz. Artık Instagram profilinize giriş yapmak istediğiniz zaman Facebook hesap bilgilerinizi kullanmanız yeterli olacak. Yeni bir Instagram hesabı acıyorsanız bu işlemi oluşturma aşamasında yapabilirsiniz.
[h=2]Adım #1: Instagram mobil uygulamasını acın:[/h]
Android ya da iOS işletim sistemine sahip cihazınızda yuklu olan Instagram mobil uygulaması uzerinden bu işlemi yapmak cok daha kolaydır. Elbette dilerseniz masaustunden ya da mobil internet tarayıcınızdan da bu işlemi yapabilirsiniz ancak adımlarda gecen sayfaların yerleri farklı olabilir.
[h=2]Adım #2: Profil sayfanızı acın:[/h]
Instagram mobil uygulamasını actığınız zaman karşınıza uygulamanın ana ekranı yani sizin ana akış sayfanız cıkar. Profil sayfanızı acmak icin ekranın altında bulunan butonlar arasında en sağdakine dokunmanız yeterli olacaktır.
[h=2]Adım #3: Ayarlar menusunu acın:[/h]
Profil sayfanızı actığınız zaman karşınıza sizi pek cok farklı seceneğe goturecek butonlar cıkacaktır. Hesabınız ile ilgili temel ayarları duzenleyecek seceneklerin olduğu menuye ulaşmak icin ekranın sağ ust koşesinde bulunan uc cizgi butonuna dokunun.
[h=2]Adım #4: Menu uzerinden Ayarlar seceneğine dokunun:[/h]
Uc cizgi butonu ile actığınız Ayarlar menusunde karşınıza hesabınız ile ilgili yapabileceğiniz pek cok farklı secenek cıkacak. Instagram’a Facebook ile giriş yapmayı aktif hale getirecek işlemler icin burada en ustte goreceğiniz Ayarlar seceneğine dokunun.
[h=2]Adım #5: Hesap bolumunu acın:[/h]
Ayarlar sayfası uzerinden Instagram hesabınıza ait aklınıza gelebilecek her turlu ayarlama duzenlemesini yapabilirsiniz. Hesabınız ile ilgili en ayrıntılı duzenlemelerin yapılacağı bolume ulaşmak icin ise Hesap seceneğine dokunmalısınız.
[h=2]Adım #6: Bağlı Hesaplar ekranını acın:[/h]
Hesap bolumunde goreceğiniz ve yapabileceğiniz duzenlemeler, sizin Instagram kullanımınızı en verimli hale getirmek icin yapabileceğiniz duzenlemelerdir. Hesabınızı farklı platformlarda bulunan hesaplara bağlamak icin Bağlı Hesaplar satırına dokunun.
[h=2]Adım #7: Facebook seceneğine dokunun:[/h] Bağlı Hesaplar ekranında karşınıza Instagram hesabınızı bağlayabileceğiniz farklı platform secenekleri cıkacak. Dilerseniz Instagram hesabınızı; Twitter, Tumblr, Ameba, VKontakte gibi platformlarla bağlayabilirsiniz. Instagram’a Facebook ile giriş işlemi icin ise Facebook seceneğini tercih etmelisiniz.
[h=2]Adım #8: Cıkan ekranı onaylayın:[/h]
Cihazınız, Instagram mobil uygulamasının giriş yapmak icin Facebook’u kullanacağını belirten bir uyarı mesajı karşınıza cıkarabilir. Bu noktada işlemi surdurmek icin cıkan ekranı onaylamalısınız. Herhangi bir sorun olmayacaktır.
[h=2]Adım #9: Facebook hesap bilgilerinizle giriş yapın:[/h]
Ekranı onayladıktan sonra sistem sizi facebook.com adresine yonlendirecek. Bu noktada; eğer daha once Facebook bilgileriniz ile giriş yaptıysanız yalnızca cıkan ekranı onaylamanız yeterli olacaktır ancak daha once herhangi bir giriş yapmadıysanız Facebook bilgilerinizle giriş yapmalısınız.
[h=2]Adım #10: Paylaşım seceneklerini duzenleyin:[/h]
Bağlama işlemini onayladıysanız ya da Facebook hesap bilgilerinizle giriş yaptıysanız bağlama işlemini tamamlamak icin yapmanız gereken son adım paylaşım seceneklerini duzenlemek. İlk adımda bu secenekleri olduğu gibi bırakabilirsiniz. Daha sonra aynı ekran uzerinden bu secenekleri duzenleme şansınız var.
[h=2]Instagram hesabıyla ilişkilendirilmiş Facebook hesabı nasıl kaldırılır? [/h] Adım #1: Instagram mobil uygulamasını acın. Adım #2: Profil sayfanızı acın. Adım #3: Ayarlar menusunu acın. Adım #4: Menu uzerinden Ayarlar seceneğine dokunun. Adım #5: Hesap bolumunu acın. Adım #6: Bağlı Hesaplar ekranını acın. Adım #7: Facebook seceneğine dokunun. Adım #8: Hesabı Kaldır seceneğine dokunun. Adım #9: Cıkan ekranı onaylayın. Adım #10: İşlem tamam.
Instagram hesabınızı Facebook hesabınızla bağladıktan sonra Instagram’a Facebook ile giriş yapabilir, gonderilerinizi her iki platformda da ortak olarak paylaşabilir ve arkadaşlarınıza cok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Fakat Facebook hesabınızı kapatacaksanız, yeni bir Instagram hesabı acacaksanız, iki platformda ortak olan kişilerin size ulaşmasını istemiyorsanız ve daha pek cok farklı sebepten dolayı Instagram ve Facebook hesaplarının bağlantısını kaldırmak isteyebilirsiniz.
Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram hesabıyla ilişkilendirilmiş Facebook hesabını kaldırmadan once dikkat etmeniz gereken en onemli nokta; artık Instagram’a Facebook ile giriş yapamayacak olmanızdır. Bu nedenle, kaldırma işlemini gercekleştirmeden once Instagram giriş bilgilerinizi bildiğinizden emin olmalısınız.
Instagram hesabıyla ilişkilendirilmiş Facebook hesabını kaldırdıktan sonra yeniden iki hesabı birbirine bağlamak icin ilk yontemde anlattığımız adımları uygulayabilirsiniz. Kaldırma ve bağlama işlemleri icin herhangi bir sınır bulunmuyor. Dilediğiniz zaman iki hesabı birbirine bağlayabilir, dilediğiniz zaman bağlantıyı kaldırabilirsiniz.
Sizin icin Instagram’a Facebook ile giriş nasıl yapılır, Instagram hesabıyla ilişkilendirilmiş Facebook hesabı nasıl kapatılır sorularını yanıtladık ve işlemler ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. Bağlama işleminin pozitif ve negatif yonlerini duşundukten sonra yukarıdaki adımları kolayca uygulayabilirsiniz.