Tum akıllı telefon kullanıcıları icin son derece onemli olan verilerden bir tanesi de cihazda kayıtlı olan kişilere ait bilgiler, yani telefon rehberidir. Onceden ya SIM kart uzerinde ya da cihaz depolama alanında kaydedilebilen rehber icin artık izleyebileceğiniz pek cok farklı yontem var. Samsung rehber yedekleme işlemi icin uygulayabileceğiniz diğer markalarda olmayan bir ozellik de mevcut.
Samsung Cloud olarak isimlendirilen sistem, Samsung rehber yedekleme işlemi icin son derece ideal bir yontem sunuyor. Elbette, Samsung rehber yedekleme işlemi icin Google başta olmak uzere kullanabileceğiniz farklı hizmetler de mevcut. Sizin icin Samsung rehber yedekleme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Yontemler arasında yedekleme uygulaması ile ve uygulamasız olarak uygulanabilecek işlemler bulunuyor.
[h=2]Samsung rehber yedekleme yontemleri: [/h] Yontem #1: Samsung Cloud ile otomatik rehber yedekleme Yontem #2: Samsung Cloud ile elle rehber yedekleme Yontem #3: Google Backup ile otomatik rehber yedekleme Yontem #4: Google Backup ile elle rehber yedekleme Yontem #5: Google Kişiler ile rehber yedekleme Yontem #6: Ucuncu taraf bulut depolama hizmetleri ile rehber yedekleme [h=2]Yontem #1: Samsung Cloud ile otomatik rehber yedekleme:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Hesaplar ve Yedekleme menusunu acın. Adım #3: Buradan Samsung Cloud’u secin. Adım #4: Sağ ust koşedeki uc nokta butonuna dokunun. Adım #5: Acılan menuden Ayarlar sekmesine dokunun. Adım #6: Buradan Senkronizasyon ve Otomatik Yedekleme Ayarları’na dokunun. Adım #7: Otomatik Yedekleme sekmesini acın. Adım #8: Yedeklenmesini istediğiniz verileri secin. Adım #9: Gosterilen saatte sectiğiniz veriler her gun yedeklenecek. Adım #10: İşlem tamam.
Samsung Cloud bulut depolama hizmeti yalnızca Samsung marka cihaz kullanıcılarına ozel olarak geliştirilmiş bir hizmettir. Kullanıcıya 15 GB depolama alanı sunar. Samsung Cloud ile yalnızca Samsung rehber yedekleme yapmazsınız, cihazda bulunan tum veriler ve ayarlar bulut depolama alanına kaydedilir.
Samsun rehber yedekleme işlemini Samsung Cloud ile elle ya da otomatik olarak yapma yontemlerindeki adımlarda gecen sayfa adları cihazınızın modeline gore değişiklik gosterebilir. J7 Prime, S20, S10 gibi modeller dahil tum Samsung akıllı telefon modellerinde uygulayabilirsiniz.
[h=2]Yontem #2: Samsung Cloud ile elle rehber yedekleme:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Hesaplar ve Yedekleme menusunu acın. Adım #3: Buradan Samsung Cloud’u secin. Adım #4: Yedekle ve Geri Yukle seceneğine dokunun. Adım #5: Buradan Bu Telefonu Yedekle seceneğine dokunun. Adım #6: Yedeklenmesini istediğiniz verileri secin. Adım #7: Yedekle butonuna dokunun. Adım #8: Verilerin boyutuna gore değişen bir surede sectiğiniz tum veriler yedeklenecek. Adım #9: İşlem tamam.
Bir onceki otomatik yukleme yontemi ile siz herhangi bir işlem yapmadan sectiğiniz veriler belirli bir saatte gunluk olarak Samsung Cloud alanına yedeklenir. Eğer otomatik yedekleme istemiyorsanız elle yedekleme yontemini uygulamayı tercih edebilirsiniz. Telefonu sıfırlama ya da yeni bir Samsung telefona gecme gibi işlemler oncesi bu yontemi kullanmanız oneriliyor.
[h=2]Yontem #3: Google Backup ile otomatik rehber yedekleme:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Hesaplar ve Yedekleme menusunu acın. Adım #3: Buradan Google seceneğine dokunun. Adım #4: Otomatik Yedekleme seceneğini aktif hale getirin. Adım #5: Yedeklenmesini istediğiniz verileri secin. Adım #6: Gosterilen saatte sectiğiniz veriler her gun yedeklenecek. Adım #7: İşlem tamam.
Google Backup hizmeti ile rehber yedekleme yontemi de Samsung rehber yedekleme işlemi icin tercih edebileceğiniz yontemlerden bir tanesi. Ozellikle daha sonra Samsung marka olmayan Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanmak istiyorsanız verilerinizi Google Backup ile yedeklemek isteyebilirsiniz.
Samsun rehber yedekleme işlemini Google Backup ile elle ya da otomatik olarak yapma yontemlerindeki adımlarda gecen sayfa adları cihazınızın modeline gore değişiklik gosterebilir. Google Backup ile cihazda bulunan tum veriler ve ayarlar Google hesabınız uzerine kaydedilir.
[h=2]Yontem #4: Google Backup ile elle rehber yedekleme:[/h] Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Hesaplar ve Yedekleme menusunu acın. Adım #3: Buradan Google seceneğine dokunun. Adım #4: Yedekle ve Geri Yukle seceneğine dokunun. Adım #5: Buradan Şimdi Yedekle seceneğine dokunun. Adım #6: Yedeklenmesini istediğiniz verileri secin. Adım #7: Yedekle butonuna dokunun. Adım #8: Verilerin boyutuna gore değişen bir surede sectiğiniz tum veriler yedeklenecek. Adım #9: İşlem tamam.
Bir onceki otomatik yukleme yontemi ile siz herhangi bir işlem yapmadan sectiğiniz veriler belirli bir saatte Google hesabınıza gunluk olarak yedeklenir. Eğer otomatik yedekleme istemiyorsanız elle yedekleme yontemini uygulamayı tercih edebilirsiniz. Telefonu sıfırlama ya da yeni bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefona gecme gibi işlemler oncesi bu yontemi kullanmanız oneriliyor.
[h=2]Yontem #5: Google Kişiler ile rehber yedekleme:[/h] Adım #1: Buradan Google Kişiler mobil uygulamasını indirin. Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Otomatik yedekleme ozelliğini aktif hale getirin. Otomatik yedekleme istemiyorsanız elle yedekleme seceneğini kullanın. Adım #4: Rehber yoğunluğuna gore değişen bir surede tum rehberiniz yedeklenecek. Adım #5: Google Kişiler’e internet bağlantısı olan tum cihazlardan uzerinden ulaşabilirsiniz. Adım #6: İşlem tamam.
Google Kişiler ile Samsung rehber yedekleme işlemi yapmak, ozellikle kişilerine farklı cihazlardan ulaşmak isteyen kullanıcıların tercih edebileceği bir yontemdir. Ayrıca farklı işletim sistemine sahip bir akıllı telefona gecseniz bile tum kişilerinize tekrar ulaşabilirsiniz. Google Kişiler yedeklemesi Google Backup’tan farklı olarak yalnızca rehber yedeklemesi yapar.
[h=2]Yontem #6: Ucuncu taraf bulut depolama hizmetleri ile rehber yedekleme:[/h]
Ucuncu taraf bulut depolama hizmetleri ile Samsung rehber yedekleme işlemi yapmak istiyorsanız bu noktada tercih tamamen kullanıcıya kalmış durumda. Bulut depolama hizmeti veren onlarca farklı ucuncu taraf mobil uygulama bulunuyor.
Dilerseniz kullandığınız GSM operatorunun size sunmuş olduğu bulut depolama alanını kullanarak Samsung rehber yedekleme işlemini gercekleştirebilirsiniz. Daha once kullanmakta olduğunu bir bulut depolama hizmeti varsa alışkanlığınızı bozmadan aynı hizmet uzerinden Samsung rehber yedekleme işlemini gercekleştirebilirsiniz.
Sizin icin Samsung rehber yedekleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve işlem icin uygulayabileceğiniz farklı yontemleri anlattık. Yukarıdaki yontemlerden hangisini tercih edeceğiniz tamamen kullanıcı alışkanlıklarınıza bağlı bir durumdur. Her bir yontem ile rehberinizi guvenle yedekleyebileceğinizden emin olabilirsiniz.