Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 Ekim’de başlayacak yuz yuze eğitimde ikinci aşamanın nasıl uygulanacağını 81 ile gonderilen yazıyla paylaştı. MEB’in yaptığı acıklamada, ilkokul 1, 2, 3 ve 4’uncu sınıflar ile 8’inci sınıflarda haftada 2 gun, toplamda 12 ders saati işlenecek. İmam hatip okullarında ise hafta 2 gun, toplamda 14 saat ders saati bulunacak.
Lise hazırlık ve 12’inci sınıflara baktığımızdaysa haftada 2 gun, toplam 16 ders saati uygulanacak. Tum sınıflar, oğrenci mevcuduna gore sosyal mesafeye uygun bir şekilde gruplara ayrılacakken her ders saatinin 30 dakika, ders arasının ise 10 dakika olacağı acıklandı.
[h=2]Cumartesi gunu de eğitim faaliyeti gercekleştirilecek[/h] Cok sayıda oğrenciyi en seyrek şekilde yuz yuze eğitime alabilmek adına, valilik kararıyla ilkokul ve ortaokul 8’inci sınıflarda cumartesi gunleri de yuz yuze eğitim faaliyetleri gercekleştirilebilecek.
Okul oncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftanın 5 gunu gunde 6 saat olabilecek şekilde yuz yuze eğitim verilecek.
[h=2]Koy ve benzeri seyrek nufuslu yerleşim yerlerinde derslerin tamamı yuz yuze olabilecek[/h] MEB’in yaptığı acıklamalar arasında dikkat ceken bir diğer nokta ise koy ve benzeri seyrek nufuslu yerleşim yerleriyle ilgili karar oldu. İnsan sayısının az olduğu bu bolgelerde ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının tum sınıf seviyelerinde ilk hıfzıssıhha kurullarının il / ilce milli eğitim mudurlukleriyle iş birliği icinde alacağı kararlarla birlikte derslerin tamamı yuz yuze eğitim yoluyla işlenebilecek.
Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında da dersler yuz yuze eğitimle verilecekken, ilkokul ve ortaokullarda; Turkce, Hayat Bilgisi, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılÂp Tarihi ve Ataturkculuk, Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil dersleri yuz yuze eğitim yoluyla verilecek.
İmam hatip ortaokulu 8’inci sınıfları ise Turkce, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılÂp Tarihi ve Ataturkculuk, Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Kur’an-ı Kerim ve Arapca derslerini yuz yuze eğitim yoluyla alacaklar.
Yuz yuze eğitim dışında kalan tum dersler ise uzaktan eğitim yoluyla verilmeye devam edilecek ve bu şekilde tamamlanacak. Uzaktan eğitimlerde bir ders suresi 30 dakika olacakken, oğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesini sağlayacak desteklere yonelik tedbirler okul yonetimleri tarafından alınacak.
[h=2]Cocuğunu okula gondermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak[/h] Bu surecte cocuğunu yuz yuze eğitimle okula gondermek istemeyen veliler ise yazılı onayla cocuklarını devamsızlıktan muaf tutabilecekler. Yine de bu oğrenciler uzaktan eğitim derslerinin mufredatlarından sorumlu olacaklar.