Koronaviruse karşı mucadele etmek adına tum dunyada aşıların insan deneylerine gecilmeye başlandı. Ulkemizde de insan deneylerine başlayacak aşıların uretiminin dun başladığını duyurmuştuk. Bugun ise İzmir’de Cin’den getirilen COVID-19 aşılarının denemelerine başlandığı acıklandı.
Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gonullu sağlık calışanlarına uygulanmaya başlanan Cin’den getirilen koronavirus aşısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şukran Kose onculuğunde ve Başhekim Doc. Dr. Mustafa Emiroğlu’nun katılımıyla gercekleşen organizasyonla yapıldı.

[h=2]“Aşının ciddi bir yan etkisi gozlemlenmedi”[/h] Sağlık calışanlarına uyguladıkları aşının ciddi bir yan etkisinin gozlemlenmediğini soyleyen Prof. Dr. Şukran Kose, “Yapmış olduğumuz, bu Faz 3 calışmasıyla aşının insanları yeterince koruyup koruyamadığı ve ne kadar antikor oluşturduğunu gozlemleme fırsatımız olacak. Bu calışmada yer almanın, bir enfeksiyon hastalıkları ve immunoloji hocası olarak beni oldukca heyecanlandırdığını da belirtmek isterim. Yapılan aşı calışmalarının insanlık ve insanlarımız icin umut verici olacağını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şu anda Turkiye’de aşı denemelerinin surduğu 20 merkezden biri olduklarını soyleyen Başhekim Emiroğlu ise, bunun kendilerini mutlu ettiğini soyledi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk etapta 34 gonullu sağlık calışanına Cin’den getirilen COVID-19 aşısı uygulandı. İlerleyen gunlerde bu sayının daha da fazla artacağı duşunuluyor.