Turkiye’nin dikkat ceken teknoloji şirketlerinden Casper, ozellikle uzaktan eğitim icin yeni bir yardımcı bakan oğrenciler icin bicilmiş kaftan olduğunu belirttiği yeni tableti Casper VIA S48’i tuketicilerin beğenisine sundu.
8 inc buyukluğundeki ekran ve normal sayılabilecek kalınlıktaki ekran cerceveleriyle kompakt bir tasarıma sahip olan Casper VIA S48, 9 mm’lik kalınlığı ve 315 gramlık ağırlığı ile kolu yormayan kolay bir kullanım vadediyor.

Gucunu MediaTek’in 2.0 Ghz frekans sunan 4 cekirdekli MT8168 işlemcisinden alan VIA S48, kullanıcılara 3 GB RAM ve 32 GB, microSD kart ile artırılabilen bir dahili depolama alanı sunuyor. Ayrıca cihazın grafik konusunda Mali-G52 MC2 GPU’ya guvendiğini de belirtelim.
Casper VIA S48’in 8 inclik ekranı, 16:10’luk bir en/boy oranına sahip olduğunda HD goruntu kalitesine sahip olan cihaz 800x1280 piksel cozunurluğe sahip. Ayrıca 400 nit maksimum parlaklık sunan bu ekranın IPS LCD bir panele sahip olduğunu da soyleyelim.

Arka tarafta 5 MP, on tarafta ise 2 MP cozunurluğunde bir kameraya sahip olan VIA S48, muhteşem bir kamera performansı sunmasa da ozellikle uzaktan eğitime devam eden oğrencilerin ihtiyaclarını karşılayabilmeyi vadediyor.
4300 mAh’lik bataryasıyla bir gunu rahatlıkla tamamlayabileceği ifade edilen Casper VIA S48, kutusundan Android 10 işletim sistemi ile cıkıyor ve Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ile Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantıları destekliyor.

[h=2]Casper VIA S48 ozellikleri[/h] İşlemci: 4 cekirdekli MediaTek MT8168 RAM: 3 GB Depolama: 32 GB + microSD desteği Ekran: 8 inc HD IPS LCD Arka Kamera: 5 MP On Kamera: 2 MP Batarya: 4.300 mAh İşletim Sistemi: Android 10 Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0 [h=2]Casper VIA S48 fiyatı[/h] Yalnızca mat gri renk seceneğine sahip olan Casper VIA S48, 1.299 TL fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda.