Dunyanın en buyuk yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft’un en guncel işletim sistemi konumunda olan Windows 10, pek cok noktada eleştiriliyor olsa da yuz milyonlarca bilgisayarda kullanılmaya devam ediliyor. Ayrıca her şeye rağmen grafikerlerin, Windows 10’un daha iyi gorunmesi icin bazı fikirleri bulunuyor.
Jacomartins adlı bir Reddit kullanıcısı, Windows 10’un Fluent Design tasarım dilini tamamlayan yeni bir konsept calışma ortaya koydu. Soz konusu calışma bizlere yepyeni bir Windows 10 tasarımı sunmuyor. Bunun yerine mevcut Windows 10 tasarımını daha bulanık ve şeffaf oğeler ile daha şık bir hale getirmeye calışıyor.

Soz konusu tasarım ile ilgili gelen bazı yorumlar, başta başlat menusu olmak uzere pencere de sistem uygulamalarının daha bulanık ve şeffaf hale gelmesinin, Windows 10’u macOS’a benzettiği yonunde. Yorumların haklılık payı olduğunu soylemek mumkun ancak genel olarak daha iyi gorundukten sonra neye benzediğinin ne onemi var ki.
Microsoft, Windows 10’u bir işletim sisteminden ziyade bir cevrimici servis olarak goruyor. Bu nedenle şirket, yeni bir işletim sistemi geliştirmek yerine yayınladığı guncellemeler ile Windows 10’u geliştirmeye devam ediyor. Bu geliştirimelerin icinde tasarım iyileştirmeleri de dahil ve Microsoft, bir gun gercekten de Windows 10’u daha bulanık ve şeffaf bir gorunume kavuşturabilir.
[h=2]Jacomartins'in Windows 10 konsepti[/h]