Cinli teknoloji şirketi Huawei'nin kısa bir sure once duyurduğu yeni dizustu bilgisayarı MateBook X, Turkiye pazarında on siparişe acıldı. Teknik ozellikleriyle pek cok tuketiciyi etkilemesi muhtemel MateBook X, fiyatıyla ise cep yakacak gibi gorunuyor. Peki bu dizustu bilgisayar ne gibi ozelliklere sahip?
Huawei MateBook X'in en dikkat cekici ozelliği hic şuphesiz kompakt yapısı. 16.6 milimetre kalınlığa sahip olan dizustu bilgisayar, 13 inc buyukluğundeki govdesi ile de tuketicilerin daima yanında taşıyabilecekleri boyutlara sahip. Ağırlığı ise sadece 1 kilogram olarak acıklanan Huawei MateBook X, hafif yapısıyla da dikkat cekmeyi başaracak gibi gorunuyor.
[h=2]Karşınızda Huawei MateBook X[/h]
Huawei MateBook X'in onemli ozelliklerinden bir tanesi de ekran govde oranı. Yuzde 90 olarak acıklanan oran, kullanıcıların minimal cercevelerle karşılaşacakları anlamına geliyor. Bu sayede cercevesiz sayılabilecek ekran, calışırken ya da video izlerken etkileyici bir deneyim sunmayı amaclıyor. Ayrıca kullanıcılar, "Goz Konforu" isimli bir mod ile mavi ışığın uzun sureli kullanımdaki etkilerinden kurtulabiliyorlar.
Huawei'nin yeni dizustu bilgisayarı, performans acısından da dikkat cekiyor. Windows 10 işletim sistemiyle calışan dizustu bilgisayarda, 10. nesil Intel Core i5-10210U işlemci kullanılıyor. LPDDR3 yapılı 16 GB RAM ve 512 GB PCIe NVMe SSD ile desteklenen dizustu bilgisayar, GPU konusunda ise Intel işlemciden yardım alıyor. Bu dizustu bilgisayarda ikincil bir GPU bulunmuyor.

[h=2]Huawei MateBook X teknik ozellikleri[/h] Ekran: 13 inc LTPS, 3000 x 2000 piksel cozunurluk, sRGB renk uzayının yuzde 100'u İşlemci: Intel Core i5-10210U (1,6 GHz 4 cekirdekli, 4,2 GHz'e kadar Turbo) RAM: 16 GB (LPDDR3 2133 MHz) Depolama Alanı: 512 GB PCIe NVMe SSD İşletim Sistemi: Windows 10 Home Tum bu ozelliklere sahip olan Huawei MateBook X'in Turkiye fiyatı, 12.999 TL olarak belirlenmiş durumda. An itibarıyla satın alınabilen dizustu bilgisayara hemen sahip olmak istediğiniz takdirde once 500 TL, sonra 1.000 TL daha ve en sonunda da kalan kısmı odeyebiliyorsunuz. Huawei, sevkiyatlara ne zaman başlanacağına dair herhangi bir acıklama yapmadı.