Bugun duzenlenen ve 3 saat 20 dakika suren Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası kameraların karşısına gecen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gundeme dair milyonlarca oğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendirecek onemli acıklamalarda bulundu.
Yuz yuze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldıklarını bildiren Erdoğan, "Eğitimde daha once okul oncesi ve 1. sınıflarda yuz yuze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugun yuz yuze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1.sınıfların yanı sıra 2. 3. ve 4. sınıflarda da yuz yuze eğitimi belirlenen kurallar cercevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yuz yuze eğitime gecilecek." ifadelerini kullandı.
[h=2]'Ozel eğitim okulları ve koy okullarında yuz yuze eğitim yapılacak'[/h]
İlkokul 2, 3, 4. sınıflar, ortaokul 8. ve lise 12. sınıfların yuz yuze eğitime doneceğini acıklayan Erdoğan, ozel eğitim okulları ile İl Hıfzıssıhha Kurullarının uygun bulduğu koy okullarında da yuz yuze eğitimin onunde herhangi bir engel olmadığını, diğer sınıflarla ilgili kararın onumuzdeki haftalarda yaşanacak gelişmelere gore verileceğini soyledi.
[h=2]'500 bin oğrenciye ucretsiz tablet dağıtılacak'[/h]
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimde bilgisayar ihtiyacı olan cocuklar icin bir calışma yuruttuğu acıkladı. Calışma kapsamında ilk etapta 500 bin oğrenciye ucretsiz tablet dağıtılacağını duyuran Erdoğan, tabletlerin onumuzdeki haftadan itibaren dağıtımına başlanacağını da bildirdi.
[h=2]'Yerli aşıda oldukca ileri duzeye gelindi'[/h]
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada yerli aşı ile ilgili calışmalara da değindi. İnsan calışları icin onumuzdeki ay bin doz aşı uretileceğini soyleyen Cumhurbaşkanı, "Yerli aşı geliştirme calışmalarında oldukca ileri bir duzeye gelindi. Bu anlamda yapılan yatırımların, desteklerin birer birer icraata donuşmesinin haklı kıvancı icerisindeyiz. 13 ayrı aşı calışması başlatılmıştı. 5 tanesi insan calışma safhasına yaklaştı. Alt yapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor. İkinci bir firmamızın da uretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun uzerine cıkabilecektir. İnsan calışmaları icin onumuzdeki ay bin doz aşı uretilmiş olacak" dedi.