Son yıllarda, ozellikle genc oyuncular oldukca on plana cıkan Millie Bobby Brown, kendisinin asıl patlamayı yapmasını sağlayan Netflix'in Stranger Things dizisinden once ceşitli projelerde irili ufaklı roller almıştı. Bunların arasında Grey's Anatomy ve Modern Family gibi işler bulunuyordu.
Genc oyuncunun şansını denediği dizilerden bir tanesi de Game of Thrones olmuş. Jimmy Fallon'ın The Tonight Show'una konuk olan oyuncu, Game of Thrones'taki bir rol icin reddedildikten sonra oyunculuğu bırakmayı duşunduğunu soyledi.
[h=2]"Montauk son denememdi"[/h] Jimmy Fallon'ın gosterisine katılan Millie Bobby Brown "Reddedildikten sonra cesaretim kırılmıştı ki bu da herkese soylediğim bir şey. Bu sektor tamamen retlerden oluşuyor. Evetlerden cok daha fazla hayır alıyorsunuz" dedi.
Son donemlerin en cok ses getiren dizisi Game of Thrones icin de secmelere katıldığını belirten genc oyuncu, "Reklamlar icin, her şey icin secmelere katılıyordum. Daha Game of Thrones'un secmelerine katıldım ve 'hayır' aldım. 'Cok zor' diye duşundum cunku o rolu gercekten cok istiyordum" dedi.
HBO'nun fenomen dizisinden de hayır cevabı alan Brown, daha sonra Montauk adı verilen bir Netflix projesinin secmelerine katılıyor. Bunun, kendisinin son denemesini olduğunu soyleyen genc oyuncu, iki ay sonra kendisine geri donuş yaptıklarını ve Skype uzerinden goruştuklerini soyledi.
Daha sonra Skype uzerinden goruşmeyi gercekleştirdiklerini soyleyen Brown, "Daha sonra dizinin adını Stranger Things olarak değiştirdik ama bana bunları yapabilme umudunu veren şey Montauk'tu" diyor. Stranger Things sonrası kariyeri yukselişe gecen Millie Bobby Brown, son olarak da Enola Holmes filminde başrol olarak seyircinin karşısına cıktı.