Şu anda Windows 10 kullanıcıları, Xbox uygulaması uzerinden kullanıma acılan yeni bir ozellik sayesinde video kaydedebiliyorlar. Boylece kullanıcılar, uygulamalar ya da oyunlarda gercekleştirdikleri aktiviteleri adım adım videoya cekebiliyor. Bunun sonucunda da video ve gif yapmak da kolaylaşıyor.
Microsoft şimdi de Windows 10 icin daha hafif sıklet diyebileceğimiz bir video duzenleme uygulaması uzerinde calışıyor. Yeni guncellemede yer alması beklenen arac sayesinde videoları kesmek, basitce duzenlemek ya da gif oluşturmak mumkun hale gelecek.
[h=2]Windows 10 daha da zenginleşiyor[/h]
Microsoft, Windows 10’da pek cok eski programın fişini cekmişti. Hatta muşterilerin yoğun tepkisi olmasaydı Paint’e bile veda edecektik. Arada kaybolan programlar arasında video duzenleme ve ekran kayıt programları da vardı.
Yeni gelecek olan PowerToys guncellemesi ile sonunda Windows 10’da da bir video ve gif kayıt/duzenleme uygulaması olacak. Bu aracın arayuzu oldukca basit ve daha once gorduğumuz orneklere de benzer şekilde gozukecek. Kullanımı da alışıldık programlardan cok da farklı olmayacak.
Yeni arac sayesinde kullanıcılar, kendi masaustlerinin ve uygulamalarının da goruntulerini kayıt altına alacak. Ayrıca uygulama uzerinden GIF oluşturulabilecek. En azından şu an icin videolardan GIF yapmak ise mumkun olmayacak.
[h=2]Video duzenleme uygulaması geliyor[/h]
Microsoft ayrıca videoların ve GIF’lerin surelerinin ve hangi kısımlarının gosterileceğinin duzenlenmesine yarayan bir duzenleme aracını da kullanıcılarının hizmetine sunacak. “Video GIF Capture” adlı ozelliği Windows + Shift + R tuşlarına basarak kullanmak mumkun olacak.
Şu anda Xbox Game Bar ve ceşitli ucuncu parti uygulamaları kullanarak Windows 10 cihazlarda ekranı kaydedebilmek mumkun olsa da işletim sisteminin kendisine ait bir program bulunmuyordu. Windows bu eksiği kapatacak. Uygulamada istenirse ekranın tamamı, istenirse de yalnızca belli bir kısmı kaydedilebilecek.