Neden Burada Karşılaştık?
Uzun zamandır kimse heyecanlandırmadı beni, kimse icimde bir kıpırtı yaratmadı. Ne tuhaf ortaya cıkıyor şu heyecan, ne tuhaf insanın bir ihtimal gorduğunde hemen kıpırdanması!
Kadınım işte, beğenildiğimi hissettiğimde her yanım oynamaya başlıyor. Oysa ne kadar ciddi şeyler konuşuyoruz. Aralarında cekim oluşan insanların coğunun ciddi ortamlarda karşılaşmaları ne kotu; oysa şu karşılaşma bir barda olsaydı…
Sinemaya yalnız gittiğimde yanıma sen duşmezsin, surekli konuşan o yaşlı teyze gelir oturur. Sen ve senin gibi adamlarla nedense, bir iş toplantısı sebebiyle gittiğim yerde veya patronun arkadaşı olarak onun odasında karşılaşırım.
En ciddiyetimi korumam gereken yerde, neden bir cift mavi gozun buyusune duşerim ki? Ayrıca işin maddi yonunu konuşurken neden burcları konuşmaya başladık? Projeden bahsederken, birden donup insanların neden cok yalnızlaştıklarından bahsediyor olduk?
Şimdi sen benim gozumun icine baka baka, balık burcları da cok duygusaldır, hassastır, herkes onları anlamaz dediğinde; benim bu sohbetten ne cıkarmam gerekiyor? Samimi ve sıcakkanlı iki insanın iş hakkında bir sohbet yaparken, genel konulara girdiğini mi? Yoksa senin bana ulaşmak icin burcumla ilgili bildiğin birkac cumleyi satmaya calıştığını mı?
Velhasıl efendi gibi gitmek gerekiyordu, efendi gibi gittim ama otursaydım sohbet daha cok uzardı. Eğer guzel kadınlar hakkında soylediklerin yuzunden dikkatimi cekmeseydin, şimdi bu yazıda senden bahsediyor olmazdım ve muhtemelen gozlerinin maviliğini de fark etmemiş olurdum. Ustelik konuşurken insanların gozlerine bakmak gibi bir adetim olmasına rağmen….
Hay Allah, bak şimdi bir anda ortalığı karıştırdın. Ne guzel yaşayıp gidiyordum oysa… Yuzume yerleşen bu salak gulumsemenin altında, beni kapıya kadar gecirmiş olman, arabanın kapısını acman ve nerde oturduğumu sorman yatıyor sanırım.
Sormayı unuttum evli mi, bekar mısın? Parmağında yuzuk yoktu ama her yuzuk takmayanı bekar zannetmek ahmaklık olurdu, hele bu devirde! Neyse, elbet yine karşılaşacağız, bir de o zaman bakalım senin koyun ak mı, kara mı, karaman mı? O zamana kadar ben de, yuzumden şu gulumsemeyi silmemenin yolunu bulayım. İnsanın mutlu olmak icin her gun kac sebebi oluyor ki, aşktan başka?
-alıntı-
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Neden Burada Karşılaştık?
-
13-09-2019, 22:36:45