Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA sistemi ile uzaktan eğitim uygulamasını surdurduğu salgın surecinde, en onemli sorun teknolojik imkanların yetersizliği. Turkiye'de merkezi olmayan coğu bolgede hÂl internet altyapısı sorunları olduğu icin oğrenciler, uzaktan eğitim sistemlerine bağlanmakta zorlanıyorlar.
Başkent Ankara da internet erişimi olmayan ya da yetmeyen bolgelere sahip. Buyukşehir Belediyesi ise bu konuda onemli bir adım atıldığını acıklayarak, imkanı olmayan oğrencilere internet hizmetini goturmeyi hedeflediğini duyurdu.
[h=2]Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sincan Cicektepe ve Esenler'de ile başlayan surec hakkında bir video yayınladı:[/h] Videoda vatandaşlar, uzun suredir diğer operatorler ile internet bağlantısı icin goruştuklerini de belirtiyorlar. Belediyenin acıklamasına gore tamamlanan calışmalar sayesinde, Sincan Cicektepe ve Esenler'de oğrenciler uzaktan eğitime devam edebilecek.
Ankara'da yapılan calışmalar hakkındaki gelişmeleri ve Turkiye'nin diğer bolgelerinde yapılacak benzer calışmaları sizlere aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.