Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 icin duyurulan ilk oyunlardan birisi, Spider-Man serisinin yeni oyunu Spider-Man: Miles Morales'ti. Yeni nesil grafiklere sahip olacak oyun, yalnızca bununla yetinmeyerek bir onceki oyun olan Marvel's Spider-Man'in de Remastered versiyonunu bunyesinde barındıracaktı.
Kısacası Spider-Man: Miles Morales, hikÂyenin bir onceki oyunu olan Marvel's Spider-Man'i de oyunculara sunarak tam bir deneyim sunacaktı. Bugun ortaya cıkan bir habere goreyse Marvel's Spider-Man Remastered, yalnızca grafiksel değişime uğramayacak. Oyunun baş karakteri olan Peter Parker da oyunda değişen şeylerden olacak.
[h=2]Yeni Peter Parker Ben Jordan oldu:[/h]
Oyunun gectiğimiz gun yayınlanan yeni fragmanında Marvel's Spider-Man Remastered, oyuncuları bir anda şoka uğrattı. Zira Peter Parker'ın yuzu, orijinal oyundaki yuz değil; değiştirilmiş bir yuzdu. Daha once John Bubniak'in yuzunu taşıyan Peter Parker, Remastered surumunde Ben Jordan'ın yuzunu taşıyacak.
Oyuncuları şaşırtan bu değişim nedeni, her iki oyunun da geliştiricisi olan Insomniac tarafından da ele alındı. Sony bunyesindeki geliştirici şirket, John Bubniak ile orijinal oyunda calışmaktan zevk aldıklarını ancak Peter Parker'ın yuzunu karakterin aktoru Yuri Lowenthal'ın yuzuyle daha iyi eşleştirmek icin Ben Jordan'ı yuz modeli olarak kullanmaya karar verdiklerini duyurdu.
Bu noktada oyuncular bir noktaya daha dikkat cekti. Peter Parker'ın orijinal oyundaki yuzu, Remastered versiyonunda daha genc hale gelmişti. Yani Peter Parker gencleşmiş gozukuyordu. Bununla birlikte yeni Peter Parker, Marvel Sinematik Evreni'nde Peter'ı canlandıran Tom Holland'ın yuzune de daha cok benzemişti.
PlayStation ozel oyunu olarak cıkacak olan yeni Spider-Man oyununda Peter Parker'da yapılan yuz değişikliği, muhtemelen eski oyuncuların oyunu benimsemelerini biraz zorlaştıracaktır. Onceki yuzu gormemiş yeni oyuncularsa bu konuda muhtemelen hicbir sıkıntı yaşamayacaktır.