Erkeğe ‘’Seni Seviyorum’’ Dedirtmenin Yolları

Cozulmesi basit ama bir o kadar da zor bir bilmecedir erkekler. Adem- Havva ile başlayan aşk oyununun sihirli kelimeleri “seni seviyorum”u duymak bircok kadın icin cok onemlidir.

Alanur Ozalp
Uzman Psikolog Bunu erkeğe soyletmekse kaba ama gercek bir tabirle ‘eşeğe hendek atlatmak’tan daha zordur.

Bircok yol, yontem denenir; arkadaş tavsiyesi alınır; kıskandırma, sinirlendirme gibi standart ama vazgecilmeyen denemeler yapılır. Sonuc bazen zafer bazen de husran olur. 14 Şubat Sevgililer Gunu’nde sihirli kelimeleri duymak istiyorsanız, bu yazı sizler icin. İşte bir erkeğe ‘seni seviyorum’ dedirtmenin yolları…

1) İlk adım olarak “Seni seviyorum” cumlesini duymanın kadın icin ne kadar onemli ve değerli olduğunu anlatın.

2) Bu cumlenin sık soylenmesinin yanlış olmadığını, duyduğunuzda sizi cok mutlu ettiğini soyleyin ve bunu ona davranışlarınızla gosterin.

3) ‘’Seni seviyorum’’ diyerek erkeği bunaltmayın. Onu utandırmak veya ‘’Sen soylemesen bile ben seni cok seviyorum ve bu sozu sana karşılık beklemeden rahatlıkla soyleyebiliyorum’’ diyerek cesaretini kırmayın.

4) Yabancıların ozellikle de ailesinin yanında bu cumleyi soylemediği konusunda ondan şikayetci olmayın. Cunku belki de babası annesine bu sozleri sık soylemediği icin, ailesinden gorduğu gibi hareket ediyordur. Bundan dolayı onu suclamamalısınız.

5) Arkadaşlarının yanında “seni seviyorum” diyemediği icin ona sitem etmeyin. Arkadaşlarının hepsi bu cumleyi dile getiriyor da sadece o soylemiyor havasını yaşatmayın.

6) Bazen erkekler bu cumleyi soylersek ‘şımarır’, ‘guc kaybederim’, ‘yuz-goz olurum’, ‘terk edilirim’, ‘karizmam yok olur’ korkusu yaşar ve kendilerini saydırma kaygısıyla soylemekten cekinirler. Bu korkunun evrensel olduğunu unutmayın.

7) Erkeklerin bu sozcukleri soylemekte zorlandığını, gunluk yaşantılarında fazla kullanmadığını, hatta sık kullananın hemcinslerince kucumsendiğini bilin.

Erkeklerin coğu duygusal, romantik sozler soylemeyi beceremez, bunu da kimsenin bilmesini istemez. Onun “seni seviyorum” diyememesi sizin beceriksizliğiniz ya da sizi sevmediği anlamına gelmez.

9) “Seni seviyorum”u sozel değil ama hareketi, bakışı, iletişimi, size verdiği değerle anlatan erkekler ‘’Ben kuru sozle soylemiyorum, hareketlerimle gosteriyorum. Yalnızca soyleyen, davranışlarıyla gostermeyen erkekten daha değerliyim’’ diyebilir. Bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ona guzel bir dille anlatmanız gerekir.

10) Erkeklerin kafası matematik duşunce bicimine daha yatkın olduğundan onlar sadece şu anı değil tum bir yaşamı duşunerek bu cumleyi kullanır. Dolayısıyla erkek ‘’seni seviyorum’’ dediği kişiyle evlenmek zorunda olduğunu duşunur.

11) Zorlanarak soylediğinde teşekkur etmeyi ihmal etmeyin. Eğer cinsel ilişki sırasında daha kolay soyleyebiliyorsa buna izin verin ve tekrar tekrar soylemesini isteyin.

12) Ona daha fazla dokunun, opun, gozunun icine bakın. Yaşam ve cinsel ilişki kalitenizi, sayınızı artırın.

13) Hayatın cok kısa olduğundan ve her an olumun kişinin karşısına cıkabileceğinden ona soz etmelisiniz.

14) Bu cumleyi soyleyen ve duyan kişilerin daha cok yaşadığının araştırmalarından bahsedin. “Seni seviyorum” cumlesini duyan insanlarda performansın arttığını vurgulayın.