Kendime bir gif hazırlamıştım. Bunun nasıl yapıldığıyla ilgili bir konu açmak istedim. Paylaşılınca tükenmeye tek şey bilgidir :)
Öncelikle Photoshop uygulamasından basit bir tasarım hazırladım. Boyutunu forum avatarı için kullanacağımdan 170x200 olarak ayarladım. Tasarımın nasıl yapıldığıyla ilgili anlatım yapmayacağım ki gerek de yok açıkçası dikdörtgen aracını kullanarak basitçe hazırladım. Arka planını da gönderinin arka plan rengine göre ayarladım. Kullanacağımız görsel bu:

Şimdi ise bu siteye giriyoruz ve "Load File" seçeneğinden resmimizi yüklüyoruz.

Artık resmimize efekt vermeye başlayabiliriz. Sağdaki menüde bir çok efekt var. Ben size Glitch efekt için kullanacağımız efektleri göstereceğim.

1- Jitter sekmesine gelin ve "on" seçimini aktif edin. Daha sonradan zevkinize göre "amount" ve "speed" seçeneklerinden ayarlamanızı yapın. Benim kullandığım ayarlar resimdeki gibi.

2- Shake sekmesi tercihinize kalmış. 0.01 kadar bir değer ile efektimize yakıştığını düşünüyorum.

3- RGB Shift ile biraz daha bozukluk efekti oluşturalım.

4- Glow efekti biraz parlaklık veriyor. Bunu da kullanabilirsiniz.

5- Tilt Shift seçeneği de hoş bir görüntü katıyor. Biraz bulanıklık iyi olur.

Benim eklediğim efektler bu kadar. Siz zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
Şimdi ise bunu nasıl gif olarak indireceğinizi göstereceğim.
Sol üstte GIF seçeneğini seçiyoruz.

Daha sonra en altta bulunan Record butonuna tıklıyoruz. GIF hazırlanıyor olacak.

İşlem bu kadar. Dediğim gibi siz kurcalayarak daha farklı efektler kullanabilirsiniz :) Efektli tasarımımız:

Öncelikle Photoshop uygulamasından basit bir tasarım hazırladım. Boyutunu forum avatarı için kullanacağımdan 170x200 olarak ayarladım. Tasarımın nasıl yapıldığıyla ilgili anlatım yapmayacağım ki gerek de yok açıkçası dikdörtgen aracını kullanarak basitçe hazırladım. Arka planını da gönderinin arka plan rengine göre ayarladım. Kullanacağımız görsel bu:

Şimdi ise bu siteye giriyoruz ve "Load File" seçeneğinden resmimizi yüklüyoruz.

Artık resmimize efekt vermeye başlayabiliriz. Sağdaki menüde bir çok efekt var. Ben size Glitch efekt için kullanacağımız efektleri göstereceğim.

1- Jitter sekmesine gelin ve "on" seçimini aktif edin. Daha sonradan zevkinize göre "amount" ve "speed" seçeneklerinden ayarlamanızı yapın. Benim kullandığım ayarlar resimdeki gibi.

2- Shake sekmesi tercihinize kalmış. 0.01 kadar bir değer ile efektimize yakıştığını düşünüyorum.

3- RGB Shift ile biraz daha bozukluk efekti oluşturalım.

4- Glow efekti biraz parlaklık veriyor. Bunu da kullanabilirsiniz.

5- Tilt Shift seçeneği de hoş bir görüntü katıyor. Biraz bulanıklık iyi olur.

Benim eklediğim efektler bu kadar. Siz zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
Şimdi ise bunu nasıl gif olarak indireceğinizi göstereceğim.
Sol üstte GIF seçeneğini seçiyoruz.

Daha sonra en altta bulunan Record butonuna tıklıyoruz. GIF hazırlanıyor olacak.

İşlem bu kadar. Dediğim gibi siz kurcalayarak daha farklı efektler kullanabilirsiniz :) Efektli tasarımımız: