Dunya genelinde en cok kullanılan işletim sistemi Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemi olmaya devam ediyor. Pek cok farklı platformda işlev goren Android gunluk hayatta en cok mobil cihazlarımızda, ozellikle akıllı telefonlarımızda karşımıza cıkıyor. Fakat hicbir şeyin olmadığı gibi Android de kusursuz bir işletim sistemi değil.
Daha once de pek cok kez guvenlik tehdidi altında kaldığını gorduğumuz Android işletim sistemi, yeniden benzer bir tehditle karşı karşıya. ThreatFabric isimli bir guvenlik şirketindeki araştırmacılar, Android işletim sistemini kotuye kullanabilen Alien isimli yeni bir kotu amaclı yazılım keşfettiler.
[h=2]226 uygulamadan şifre calabiliyor:[/h]
Araştırmacıların acıklamasına gore Alien isimli bu yeni kotu amaclı yazılım aslında tamamen yeni bir yazılım değil. Alien, Cerberus adıyla bildiğimiz bir diğer kotu yazılımın geliştirilmiş versiyonu. Araştırmacılara gore yeni yazılım, 226 uygulamada bulunan şifrelerinizi ele gecirebiliyor.
Bu yazılım akıllı telefonunuza bulaştığı takdirde yalnızca şifre toplamakla da yetinmeyebiliyor. Yazılım, ceşitli tehlikeli saldırıları da duzenleyebiliyor. Araştırmacılar tarafından paylaşılan 226 uygulama icinde yer alan uygulamalarsa tehdidin ne kadar buyuk olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmacıların yaptığı paylaşıma gore şifrelerin ele gecirilebildiği o 226 yazılım arasında Twitter, Instagram ve Snapchat gibi populer sosyal medya uygulamaları da bulunuyor. İşin daha da korkutucu yanıysa kotu amaclı yazılımın telefonlara nasıl bulaştığını araştırmacıların dahi henuz bilmiyor olması.
Fakat bu noktada onlem almak yine son kullanıcıya duşuyor. Yalnızca yeni kotu amaclı yazılım değil, her turlu yazılımdan kendinizi korumak icin internette dolaşırken veya uygulama indirirken her şeyi iki defa kontrol etmekte fayda var. Eğer yaptığınız eylemin neyle sonuclanacağını bilmiyorsanız yapmamanız sizin icin en iyisi olacaktır.