Bu sene Gaziantep’te duzenlenen ve Turkiye’nin dort bir yanından yeni teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı TEKNOFEST 2020’ye katılan Turkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yonetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla uretilen “Deneyap Yazılım Kartı”nı tanıttı. Tanıtılan bu kart, ozellikle oğrencilerin kendi projelerini yapabilmesi icin ucretsiz olarak dağıtılacak. Kart, genel itibariyle gunumuzde cok populer olan Raspberry Pi bilgisayarlara benziyor. Kamera, mikrofon gibi pek cok ozelliği halihazırda barındırması ise oğrencilerin kartı kullanarak yeni urunler geliştirmesi icin onemli olarak goruluyor.
Eğitim teknolojileri icin onemli bir adım atmak istediklerini soyleyen Bayraktar, “Eğitim teknolojilerinde onemli bir adım atmak istedik. Kullandığımız kartların, standartların guclu bir alt yapısı olsun istedik. Bu kapsamda calışmalar yapıyorduk. Malum yapay zeka her sektorde olan şeyler. Artık her alanda yapay zeka var. Artık milyarlarca makine birbiriyle konuşuyor. Oyle bir kart geliştirelim ki akıllı şehirler uygulaması yapılabilsin, lojistikten sağlığa kadar her alanda kullanılabilsin istedik” dedi.