Ulkemizdeki oğrenciler bu hafta, uzaktan eğitim almalarını sağlayan Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yaşanan sorunlarla boğuştular. Koronavirus pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim almak zorunda kalan oğrenciler icin geliştirilen EBA'nın cokmesi, eğitimin yarıda kalmasına neden oldu.
Milli Eğitim Bakanı, yaşanan cokmelerle ilgili olarak CNN Turk'te yeni bir demec verdi. Bugune kadar yaşanan sorunların olağan olduğunu ifade eden Selcuk, cokmelerin bundan sonra da yaşanacağını ifade etti.

Ziya Selcuk, pandemi nedeniyle hayatımıza giren uzaktan eğitimle ilgili hala oğrenme aşamasında olduklarını soyledi. Bu bağlamda velilerin, bakanlığın ve hatta Sağlık Bakanlığı'nın da oğrenme aşamasında olduğunu soyleyen Selcuk, kendilerinin de bu konuda yanlış ve eksiklerinin olduğunu, bunları gidermek icin calıştıklarını ifade ediyor.
Dunyadaki herhangi 40 ulke icerisinde 5-6 tanesinin uzaktan eğitim konusunda yol aldığını soyleyen Bakan Selcuk, Turkiye'nin bu konuda yol alan ulkeler arasında olduğunu ifade ediyor. Eğitim surecini televizyon uzerinden devam ettirme imkanlarının da olduğunu ancak bunun yerine interneti sectiklerini ifade eden Selcuk, bazı sorunların yaşanmasının olağan bir şey olduğunu vurguluyor.
[h=2]Sorunlar yaşanmaya devam edebilir[/h]
Twitter ve WhatsApp gibi internet platformlarının da zaman zaman cokup, saatlerce kapalı kaldığını ifade eden Ziya Selcuk, EBA'da da bu tur sorunların yaşanabileceğini soyluyor. Bu konuda hicbir zaman garanti veremeyeceğini belirten Selcuk, sorunların her zaman olabileceğinin altını ciziyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın siber saldırı acıklamasını da değerlendiren Ziya Selcuk, yaşanan olayla ilgili olarak yetkili kurumlardan teknik veriler istediğini soyledi. Saldırıların nereden geldiğine dair bilgilerinin olduğunu ifade eden Bakan Selcuk, teknik ayrıntılara sahip olunduğunu acıkladı.