CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TBMM’ye sunmuş olduğu yeni kanun teklifi ile televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmamasını meclis gundemine getirdi.
Karabıyık, soz konusu kanun teklifine gerekce olarak ise koronavirus pandemisi nedeniyle okulların uzaktan eğitim surduruyor ve bu vesileyle televizyon, bilgisayar ve tabletlerin birer eğitim aracı haline gelmesini gosterdi.
[h=2]"Oğrenciler icin masaustu/dizustu bilgisayar ya da tablet sahibi olmak bir zorunluluk haline gelmiştir"[/h]
Yuksekokul ve universitelerin de universite yonetiminin inisiyatifine bağlı olarak tıpkı ilk ve ortaokullar gibi uzaktan eğitime geciş yaptığını hatırlatan Lale Karabıyık, sozlerine şu şekilde devam etti;
“Bu nedenle, eğitimin her kademesindeki oğrenciler icin masaustu/dizustu bilgisayar ya da tablet sahibi olmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Ailelerinin gelir duzeyi nedeniyle evinde uzaktan eğitime erişebileceği hicbir arac olmayan cocukların uzaktan eğitimden mahrum kalmaması icin bu urunlerden pandemi suresince KDV alınmaması gerekmektedir.

Ailelerin gelir seviyeleri arasındaki farklar nedeniyle uzaktan eğitim sisteminde oğrenciler arasında eğitim materyali farkı ortaya cıktığını ifade eden Karabıyık, soz konusu teknolojik urunlerden vergi alınmaması haline oğrencilerin daha eşit uzaktan eğitim imkanına kavuşacağını belirtti.
Karabıyık’ın teklifi, 30.06.2021 tarihine kadar yapılacak televizyon, masaustu bilgisayar, dizustu bilgisayar ve tablet alışverişlerinde katma değer vergisi (KDV) alınmamasını iceriyor.